Stránka 1 z 2

Bílkové cukroví

PříspěvekNapsal: 13 lis 2011, 11:10
od Brutzel-Svejk
Bílkové cukroví jednoduché

5 bílků
300 g jemného krystalu

Vše ušleháme do pevného sněhu ve vodní lázni a stříkačkou na cukroví dáme na připravený plech. Při teplotě 150°C sušíme (pečeme) asi po dobu 20 min. Je mnoho variant tohoto cukroví a já zvolil jen tu základní.

Celkem se mi to zdařilo, ale příště vezmu pečící papír. Některé kousky se mi přilepily. Lžu, všechny... :D :D

pusinky.jpg

Re: Bílkové cukroví

PříspěvekNapsal: 13 lis 2011, 15:44
od bocianka
Možná by stačilo před pečením plech vypláchnout studenou vodou, ale pečicí papír je nejjistější.
Vypadá to nebezpečně jedle.

Re: Bílkové cukroví

PříspěvekNapsal: 13 lis 2011, 16:36
od Mánek
Bílky sice mám, ale rozhodl jsem se raději pro laskonky, ty jsou mému jazyku milejší! :AD

Ale pusinky jsou rychlejší, to je fakt...

Re: Bílkové cukroví

PříspěvekNapsal: 17 lis 2011, 00:06
od Dag
Moje babička dělala stejné pusinky a stříkala je na provázek a pak po upečení věšela na stromeček jako takový sladký řetěz. Balo to docela pěkné. Už jsem to nikdy u nikoho neviděla, ale jako dítěti se mně to moc líbilo.

Re: Bílkové cukroví

PříspěvekNapsal: 17 lis 2011, 16:16
od drobek
Dag, to je nááádherný nápad. Zkusíme to, v této amerikánské zemi hojnosti je kolekce neznámý pojem.