Pivní štrůdl

patří nepostradatelně k dobré národní kuchyni

Pivní štrůdl

Příspěvekod Mánek » 07 led 2013, 17:57

Doma se mi shromáždilo větší než malé množství jablek a pomalu ale jistě měla svůj nejlepší věk za sebou. No a protože jsem slíbil sousedovic babičce že jí upeču pivní štrůdl, tak jsem se jich konečně z velké části elegantně zbavil. Jedna nohavice šla sousedům a druhý štrůdlík si právě dávám k večeři. Jen tak mezi námi, mám ho raději než z kupovaného listového těsta.

Ingredience:
30 dkg hladké mouky,
1/2 kostky ztuženého tuku,
120 ml 10° piva,
5 jablek,
trocha strouhanky nebo strouhaného perníku,
mletý cukr,
mletá skořice,
rozinky nebo mleté oříšky,
trochu másla na potření.

Popis přípravy:
Do prosáté mouky nakrájíme tuk, přidáme pivo a vypracujeme těsto. To položíme na předehřátý talíř a přiklopíme předehřátým kastrolem. Po půl hodině těsto vyválíme na tenký plát, poklademe strouhanými jablky, posypeme strouhankou nebo strouhaným perníkem, mletým cukrem, skořicí, rozinkami, nebo mletými oříšky. Zatočíme závin, potřeme rozpuštěným máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.

Obrázek

HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1258
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Pivní štrůdl

Příspěvekod bocianka » 10 led 2013, 23:12

:arrow: Pivní štrůdl dělám, je moc dobrý. Mám jen jiný poměr surovin na těsto. Dávám polohrubou mouku (45 dkg), celou kostku (250 g) ztuženého tuku a asi 2 dcl piva. Postup je stejný. :lol:
bocianka
Grillman
 
Příspěvky: 132
Registrován: 05 lis 2010, 19:16
Bydliště: Kolín


Zpět na Moučníky a jiné sladkosti

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x