Dvojbarevná bábovka s dvojí náplní

patří nepostradatelně k dobré národní kuchyni

Dvojbarevná bábovka s dvojí náplní

Příspěvekod drobek » 31 říj 2014, 10:39

bábovak 1.jpg
bábovak 1.jpg (8.23 KiB) Zobrazeno 491 krát

Mánkova superspeciální bábovka.
bábovak 2.jpg
bábovak 2.jpg (8 KiB) Zobrazeno 491 krát

Suroviny:
200 g polohrubé mouky
100 g hladké mouky
120 g cukru krupice
120 g rozpuštěné a vychlazené Hery
1 vejce
1 prášek do pečiva
300 ml mléka
2 lžíce kakaa + 2 lžíce mléka - na tmavé těsto

Jablečná náplň:
4 větší jablka
krystalový cukr podle chuti
3 lžíce rozinek
1 skořicový cukr
1 vanilkový cukr
? balíčku vanilkového pudinku

Tvarohová náplň:
250 g měkké tvarohu
100 ml mléka
1/2 balíčku vanilkového pudinku
1 vanilkový cukr
20 - 30 g moučkového cukru

Popis přípravy:
Všechny suroviny na těsto vyšleháme a rozdělíme na 2 poloviny, do jedné přimícháme kakao a 2 lžíce mléka.
Jablka oloupeme, zbavíme jadřinců a dáme do kastrolu. Zasypeme krystalovým cukrem a za střední teploty a občasného promíchání povaříme doměkka. Poté je rozmačkáme tak, aby zůstaly kousky, přisypeme vanilkový a skořicový cukr, přidáme rozinky, necháme vychladnout a vmícháme pudinkový prášek.
Všechny suroviny na tvarohovou náplň vyšleháme do hladké pěny.
Do tukem vymazané a moukou vysypané formy dáme nejprve polovinu světlého těsta, přidáme jablečnou náplň a zalijeme druhou polovinou těsta. Na ně nalijeme polovinu tmavého těsta, navršíme tvarohovou náplň a zalijeme zbytkem tmavého těsta. Pečeme na 170°C asi 50 - 60 minut a vyklopíme až když je bábovka studená.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1927
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Moučníky a jiné sladkosti

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x