Stránka 1 z 4

Jablkový štrúdl dle Rimanky

PříspěvekNapsal: 17 lis 2010, 18:50
od Brutzel-Svejk
Jablkový štrúdl
volně dle Rimanky z Labužník.cz

500 g hladké mouky
1 žloutek
200g šlehačky
1 máslo
4-5 jablek
skořice
3 menší hrstky krystalového cukru pro štrúdl

Mouku, žloutek, máslo a šlehačku vypracovat v těsto a nechat odpočinout( moje odpočívalo 3 hodiny ;) ). Mezitím oloupat a nastrouhat jablka. Vyválet z těsta plát, pokrýt jablky, cukrem a skořicí, zavinout a péct v troubě asi 50 min. při teplotě 200°. Dávka stačí na 3 štrúdly.
Fantastické těsto zvládne prostě každý. Jednoduché v přípravě a výsledek je bezvadný. Rada na konec jestli máte kuchyňský robot použijte ho bez váhání, prostě vsypte a vlijte bez přemýšlení vše do nádoby a zrobotujte.

OBRAZEK JAK HO NAKROJIM.
strudl.jpg
strudl.jpg (63.65 KiB) Zobrazeno 8207 krát

Re: Jablkový štrúdl dle rimanky

PříspěvekNapsal: 17 lis 2010, 22:10
od iva
rimanka recept uveřejnila i na Topreceptech-toprecepty.cz-nejlepsi-drevenicky-strudl/

Re: Jablkový štrúdl dle rimanky

PříspěvekNapsal: 17 lis 2010, 22:19
od Brutzel-Svejk
Tento recept není zveřejněn od rimanky, ale ode mne. Napsal jsem k němu , že je volně zpracován dle ní.

Re: Jablkový štrúdl dle rimanky

PříspěvekNapsal: 17 lis 2010, 22:25
od iva
a prozraď mi, lístkuje to těsto po upečení? Mně se zdá 250 g másla + 200 g šlehačky hodně moc tuku. Zajímalo by mne, jaký je výsledný "umělecký" dojem.

Re: Jablkový štrúdl dle rimanky

PříspěvekNapsal: 17 lis 2010, 22:37
od Brutzel-Svejk
Lístkovat nelístkuje, ale chuťově i vzhledově je velmi dobré. Především krásné křupkavé. Testovací osoby byly navýsost spokojeny. :D :D