Stránka 3 z 4

Re: Jablkový štrúdl dle Rimanky

PříspěvekNapsal: 08 kvě 2011, 10:37
od iva
včera jsem zkusila inovaci tohoto receptu a na 250 g Hery (másla), 500 g hladké mouky jsem tentokrát dala 175 g kysané smatany 10%, zbytek (50 g) Créme fine na šlehání (rostlinná šlehačka) 19% tuku a hlavně jsem přidala 1 lžičku 8% octa (echt český - lihový). Těsto je vynikající, dříve mi připadlalo trochu mdlé. A na poslední chvíli jsem zjistila, že nemám ani trochu strouhanky, tak jsem použila instantní pohankové vločky a místo rozinek sušené brusinky. Vůbec to bylo poznat a štrůdl byl přijat rodinou s chválou.

Re: Jablkový štrúdl dle Rimanky

PříspěvekNapsal: 04 říj 2012, 15:47
od iva
Houstone, mám problém... nemám ani máslo ani Heru... :(
Myslíte, že těsto půjde udělat i ze sádla? Pomóc!

Re: Jablkový štrúdl dle Rimanky

PříspěvekNapsal: 05 říj 2012, 16:40
od bocianka
Myslím, že by to šlo. Dřív se peklo se sádlem skoro vše. Moje babička pekla tažený závin jenom se sádlem. A byl velmi dobrý.

Re: Jablkový štrúdl dle Rimanky

PříspěvekNapsal: 08 říj 2012, 05:25
od iva
než mi bocianka odpověděla, udělala jsem ho ze sádla a chutnal. Takže to jde. Mám sádlo voňavé nepřipálené, protože ho škvařím v pomalém hrnci.

Re: Jablkový štrúdl dle Rimanky

PříspěvekNapsal: 08 říj 2012, 16:55
od drobek
Naprosto souhlasím, však sádlem se nic nepokazí a jak nás historie učí, dřív neměli Heru ani podobné nesmysly, máslo bylo drahé a bylo hlavně na prodej. Takže co? Návrat k rodné hroudě a sádlu. Však je za všech tuků nejzdravější. HP