Žloutkové věnečky podle paní Sandtnerové

patří nepostradatelně k dobré národní kuchyni

Žloutkové věnečky podle paní Sandtnerové

Příspěvekod Dag » 18 lis 2010, 09:07

Těsto:
3/8 l vody
11 dkg másla
22 dkg hrubé mouky
4 vejce

Krém:
1/4 l mléka
1 lžíci Solamylu
4 žloutky
10 dkg moučk. cukru / s vanilkou/
1 lžíce rumu

Rumová poleva
10 dkg moučkového cukru
1 lžíce horké vody
1 lžíce rumu

Postup:
V kastrolku svařím vodu s máslem.
Přidám krupičnou mouku a míchám a míchám - Těsto se nejprve lepí na vařečku i stěny a dno kastrolu, ale pak zhoustne a vytvoří kompaktní hmotu, která se nepřichytává.
Sundám kastrůlek z kamen a nechám vychladnout
Do vychladlého těsta za stálého míchání vpravuji jedno vejce po druhém
Pomocí cukrářského sáčku vytvořím na plech vyložený pečícím papírem kroužky
Já pro časovou úsporu nedělám kroužky, ale pomocí lžíce malé bochánky. Jsou stejně pěkné a při další manipulaci s upečeným těstem se nelámou.
Nechám vychladnout
Rozříznu a plním krémem.

V mlékovaru / to je hrnec z dvojitým dnem i stěnami /svařím mléko se škrobovou moučkou - Solamylem- na velmi hustou kaši.
Po částečném vychladnutí do kaše vmíchám 4 žloutky, 10 dkg ovanilkovaného cukru a lžíci rumu
Cukrářským sáčkem nastříkám žloutkovou kaší spodní část rozkrojených věnečku
Já dám vanilkovou hmotu lžící na spodní část bochánku. Je to rychlejší a zcela to vyloučí pracné umývání cukrářského sáčku
Přiklopím a potřu rumovou polevou.

Dlouhý recept vypadá složitě, ale je to velmi jednoduché a výsledek velmi dobrý.
Uživatelský avatar
Dag
Grillmeister
 
Příspěvky: 299
Registrován: 06 lis 2010, 00:08
Bydliště: Praha 6

Zpět na Moučníky a jiné sladkosti

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků

cron

x