Kaštanový koláč - Castagnaccio

patří nepostradatelně k dobrým mezinárodním kuchyním

Kaštanový koláč - Castagnaccio

Příspěvekod drobek » 25 říj 2014, 09:24

Příspěvek Zlomaxe Maxíka Zlomaxova
S laskavou pomocí Soničky Umbertice přeloženo z kalendáře Cucina Toscana.


200 gr kaštanové mouky
40 cl (20 vody, 20 teplého mléka)
½ skleničky Marsala - lze nahradit dezertním vínem
1 lžíci cukru
špetku soli
2 lžíce hořkého kakaa
1 lžíci mleté skořice
2 hřebíčky
2 proužky kůry z pomeranče
1 větvička rozmarýnu
1 lžičku semínek fenyklu
50 g rozinek
50 g piniových semínek
6 mandlí
olivový olej

Dejte do mísy prosetou kaštanovou mouku, kakao, cukr, sůl, skořici a přidejte pomaloučku trochu olivového oleje, vodu, mléko a Marsalu. Rozmixujte pomerančovou kůru, rozmarýn, hřebíček a přidejte k hmotě.Vymastěte pekáč a nalijte tam těsto, posypte rozinkami, piniovými semínky, mandlemi a zakápněte „nití“ oleje.

Dejte do trouby (170°C) na 5 minut. Po té době vyndejte pekáč z trouby a přidejte další rozinky, piniová semínka, mandle, ale i fenyklová semínka, rozmarýn podle chuti; vraťte zpět do trouby a počítejte ještě asi 25 minut pečení.

Vyndejte z trouby, nechte vychladnout, posypte vanilkovým cukrem a servírujte.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1918
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Moučníky a jiné sladkosti

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x