Stránka 2 z 2

Re: Medové semifreddo

PříspěvekNapsal: 20 srp 2011, 06:17
od Mánek
Dag, ano. Šlehačku jsem vmíchal do teplého krému, stejně jako Michal Nikodém, ale myslím, že by nevadilo ani kdyby se nechal vystydnout. Díval jsem se po receptech na netu, a třeba Emanuel Ridi to dělá úplně bez té vodní lázně (asi to bude jako s gulášem, co člověk, to jiný guláš! banan; ):

Semifreddo od Itala v kuchyni:
0,5 l smetany na šlehání
3 vejce
150g cukru krupice
malý panák brandy
1 krabička lentilek
hrst vlašských ořechů
hrst čokoládových corn flakes (lze nahradit čímkoliv – čokoláda, mandle, pusinky…)
hrst kandovaného ovoce

V miskách vyšleháme zvlášť žloutky s cukrem, sníh z bílků a šlehačku ze smetany. Oříšky, lentilky a ostatní sladkosti nasekáme na kousky.
Do žloutků s cukrem přidáme brandy a vmícháme šlehačku, nakonec pomalu přimícháme sníh z bílků.
Formu (například na srnčí hřbet) vyložíme potravinářskou folií, nalijeme směs a dáme do mrazáku alespoň na 6h. Krájíme na plátky, můžeme polévat rozpuštěnou čokoládou.

Re: Medové semifreddo

PříspěvekNapsal: 20 srp 2011, 06:45
od Dag
Mánku, děkuji, velmi Ti děkuji. Meteorologové říkají, že teď už určitě přijde léto, takže zmrzlina bude potřebná.

Re: Medové semifreddo

PříspěvekNapsal: 20 srp 2011, 07:47
od Mánek
Beztak lžou jako vždycky, ale naděje umírá poslední! :D