Andělské koláčky

patří nepostradatelně k dobrým mezinárodním kuchyním

Andělské koláčky

Příspěvekod drobek » 17 pro 2011, 20:47

Jedna Aniččina kolegyně přinesla do práce tyhle koláčky. Zázrak nad zázraky, protože americké pečení cukrovinek je, no budu slušnej, hodně jednoduché. Na vánoce pečou převážně vykrajované, ale nelepené, jen posypou barevným krystalovým cukrem. A jejich všední? Koupí těsto s rozmíchanými chocolade chips, no, kousky čokolády. Kecnou na plech hromádky vykrojené lžící, žádné tvarování, ono se to teplem rozteče do kulata. Samozřejmě to není vše, a není vše špatné co je Americké, jak o tom svědčí tenhle recept.
Celý recept je v tady obvyklé hrnkové míře, to se mi líbí, nač tahat váhu. Jeden hrnek, to je standardní velikost 2.5 dcl. Tak, s chutí do toho. Bohužel fotku nemám, co Anička přinesla z práce snědl syn s chotí než jsem to stačil vyfotit.

Ingredience:
½ hrnku másla v pokojové teplotě
2/3 hrnku hnědého cukru
½ lžičky soli
½ lžičky Amaretta, nebo mandlové tresti
2 žloutky
1 lžička vanilkové esence, samozřejmě pravé, ne náhražky
2 hrnky prosáté mouky

2 bílky
1 hrnek loupaných a usekaných mandlí
½ hrnku moučkového cukru
1 hrnek oblíbeného džemu

Postup:
Porazil první (7) složky spolu v elektrickém mixéru, dokud nadýchaný
Složte v prosáté mouky, 2 šálky
V samostatných misek místo lehce rozšlehaným vejcem bílé a nasekanými mandlemi.
Roll 1 lžíce těsta do míče - pokles v bílky a válet se v srsti mandle. Místo na cookie list 1 ½ cm od sebe. Stiskněte palec do středu koule k vytvoření "mísu". Vyplňte s džemem nebo želé.

No, tak takhle by to nešlo, Google překladač není zrovna geniální. Tak přidám ruční překlad překladu:
Ve šlehači ušlehejte prvních sedm ingrediencí do pěny a zlehka vmíchejte mouku. Anglicky se tomu říká fold, překládat.
Do jedné misky si dejte sníh ze dvou bílků, do druhé sekané mandle.
Udělejte kuličky asi jako ping-pongový míček, namočte ve sněhu a mandlích.
Dejte na plech, asi 3 cm od sebe. Palcem rozmáčkněte kuličku na koláček a do důlku dejte zavařeninu.
Pečte při 175°C 11-14 minut, do zlatohněda.
Pak dejte na mřížku vychladnout a pocukrujte dokud jsou koláčky horké.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1934
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Andělské koláčky

Příspěvekod bocianka » 17 pro 2011, 22:06

Vypadá to moc dobře. Jen si oprav dobu pečení 111 - 14 minut bude asi 11 - 14 minut, že? Omlouvám se za rejpání. BB
bocianka
Grillman
 
Příspěvky: 132
Registrován: 05 lis 2010, 19:16
Bydliště: Kolín

Re: Andělské koláčky

Příspěvekod Mánek » 18 pro 2011, 00:08

při 111 minutách už to jsou čertovské koláčky! :AD
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1258
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Andělské koláčky

Příspěvekod drobek » 18 pro 2011, 00:44

Bocianko, to není rejpání, jen upozornění na překlep. Blbec by se zlobil, já ti děkuju. :AC
Mánku,, máš pravdu, to by byly čertovské koláčky Made in Ostrava. BB
Děkuju za připomenutí. CC
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1934
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová


Zpět na Moučníky a jiné sladkosti

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x