Mus z bílé čokolády s malinovou šťávou

patří nepostradatelně k dobrým mezinárodním kuchyním

Mus z bílé čokolády s malinovou šťávou

Příspěvekod gmp » 17 lis 2012, 09:15

Suroviny:
2-3 žloutky
Skořice
1 PL citronové šťávy
200 g bílé čokolády
50 g máslového margarinu (Zlatá Haná, Hera, já dávám maselko oselkowe)
50 g bílé čokolády s mandličkou
¼ l (250) šlehačky, min. 33%
500 g malin, nejsou li do užití čerstvé a Maruška se z Lysé hory nevrací a nevrací, použijeme mražené
50 g želírovacího cukru

Žloutky, skořici a citronovou šťávu ušleháme do pěny. Nedoporučuji plýtvat elektřinou, lépe je zabavit permanentku do fitka, vrazit mu mísu do rukou a „TŔI” resp.” Makej”. Případné komentáře typu: „Ale prosim Tě, tohle má bejt do pěny? Ta vařečka se nesmí zastavit” a podobně jsou na místě. Zatím co se „Člověk” ztrapňuje, rozpustíme si čikuládu ve vodní lázni, přidáme máslo a žloutkovou pěnu. Necháme chladnout zhruba 20 minut. V té době odstraňujeme jemným klůckem pot z čela poničené domácí přízdoby.
Mandličkovou čikuládu při té náročné práci podrtíme na kousky. Vyjmeme z kredence další misku a sněhový šmrdlač a necháme návštěvníka Fitcentra se opětovně ztrapnit výrobou šlehačky. Je li šlehačka dostatečně ušlehaná a ten jenž je pánem tvorstva sdostatek zdecimován. Přidáme kousky čikulády s šlehačku do čikuládové hmoty. Nalijeme do širokých sklinek. Odstavíme nejlépe na noc. Malinovou šťávu, nebo malinové pyré – máme-li – povaříme s želírujícím cukrem. Přelijeme želírem necháme vychladnout .
Uživatelský avatar
gmp
Kuchař
 
Příspěvky: 67
Registrován: 10 lis 2010, 21:26

Zpět na Moučníky a jiné sladkosti

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x