Halva

patří nepostradatelně k dobrým mezinárodním kuchyním

Halva

Příspěvekod drobek » 25 říj 2014, 09:12

Autor receptu: wydra

120g másla
180g cukru
60g hladké mouky
150g krupice (semolina)
80g nastrouhaného kokosu
180ml mléka
1 lžička prášku do pečiva
1 sáček vanilkového cukru
celé, neoloupané mandle na ozdobu
Sirup:
120g cukru
150ml vody
1 lžíce citronové šťávy

Připravit sirup. Dát vodu, cukr a citronovou šťávu do kastrolku a vše přivést do varu, snížit teplotu a pomalu vařit po 6–8min., až sirup zhoustne. Nechat zchladit a potom vychladit v chladničce.
Předehřát troubu na 180°C. Rozehřát máslo na pánvi, přidat cukr, mouku, krupici, prášek do pečiva, kokos, mléko, vanilkový cukr a dobře promíchat.
Nalít těstíčko do mělkého čtverhranného plechu, uhladit jeho povrch a péct po 30–45min., až je povrch zlatavý.
Vyjmout z trouby a přímo na plechu nakrájet na kosodélníky. Nahoru stejnoměrně nalít studený sirup a každý kosočtverec ozdobit mandlí.
P.S.: Výborný kokosový zákusek se podává jak horký jako dezert, tak studený s čajem nebo silnou černou tureckou kávou.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1934
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Moučníky a jiné sladkosti

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x