Vláčná Waldorf buchta

patří nepostradatelně k dobrým mezinárodním kuchyním

Vláčná Waldorf buchta

Příspěvekod babi » 03 pro 2010, 21:14

1 hrnek=250 ml

1/2 hrnku krystalového cukru,
1/2 hrnku oleje (lehkého, neutrálního jako z hroznivých semínek),
1 hrnek polohrubé mouky,
1/2 hrnku posekaných vlašských ořechů,
1/2 hrnku hrozinek + 4 lžice rumu,
2 hrnky nastrouhané mrkve,
3 celá vejce,
1/2 lžičky soli,
1 lžička prášku do pečiva,
1 lžička skořice,
z 1/2 citronu kůra i šťáva ,


Poleva:
100-120 g smetanového měkkého sýru philadelphia pokojové teploty,
2 lžíce změklého másla,
1/2 hrnku mletého cukru,
1 lžíce vanilky


Postup:
Mrkev, cukr, lehce rozšlehaná vejce, kůru a šťáva, hrozinky i s rumem, ořechy a olej promícháme v míse. Prosijeme mouku s práškem do pečiva, skořicí a solí a dobře zamícháme do mrkvové části.

Dortovou formu vymastíme máslem, nebo olejem, vysypeme moukou a rozetřeme do ní těsto. Předehřejeme troubu na 180°C a pečeme asi 50–60 min. (otestujeme dřevěnou špejlí). Buchtu necháme vystydnout. Povrch potřeme polevou.

Poleva: Všechny přísady ušleháme dohromady a pomažeme buchtu.
a mrkvova buchta.jpg
a mrkvova buchta.jpg (6.05 KiB) Zobrazeno 2613 krát
Uživatelský avatar
babi
Kuchtík
 
Příspěvky: 41
Registrován: 05 lis 2010, 16:06
Bydliště: Ottawa

Zpět na Moučníky a jiné sladkosti

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

cron

x