Kuchařka pro dceru

Kuchařka pro dceru

Příspěvekod Mánek » 22 lis 2010, 09:57

kucharka-pro-dceru-2-obalka.jpg
kucharka-pro-dceru-2-obalka.jpg (5.78 KiB) Zobrazeno 5024 krát


O knize
Jak se naučit vařit dobře a s chutí? Jak ovládnout svoji kuchyň? Jak překonat nástrahy složitějších jídel a dosáhnout dokonalosti? Tohle všechno naučí kuchařky-začátečnice Kuchařka pro dceru tak, jak by je to naučila jejich matka, kdyby na to měla čas.
Když se nezkušená dívka rozhodne naučit vařit, současné kuchařky jí příliš nepomohou – sklouzávají k příkazům, hemží se nejasnými pojmy, zapomínají upozorňovat na kritické okamžiky a nejčastější chyby. A už vůbec nedodají povzbuzení. Tato knížka je však jiná – vychází z praxe, kterou si prošla mladá žena, naučí vás o vaření přemýšlet, bude rádcem a kamarádkou, která sdělí nejen vlastní doporučení, ale také poodhalí své pocity.
S vařením je to jako se čtením – nejdřív se musíte naučit písmenka, pak zvládnout slova a věty a nakonec si přečtete krásný román. Tato kniha dodá sebevědomí všem ženám, které objeví, že i v jejich kuchyni může vládnout štěstí a pohoda.
Kuchařka pro dceru je kamarádka pro všechny dívky – dcery – které, stejně jako kdysi autorka, prošly kuchyní svých matek takřka nepoznamenány. Možná proto, že to tak bylo pohodlnější, možná že jen na společné vaření nikdy nenašly dost sil. Co se pak stane, když dojde na samotnou účast nezkušené dívky před vlastním sporákem? Evolučních variant příliš mnoho není:
• dívka na snahu připravit jakýkoli teplý pokrm vlastními silami rezignuje a po celý život bude tvrdit, že je v kuchyni nepoužitelná, případně
• dívka se naučí zpaměti několik kulinářských kousků a ty pak s nepatrnými obměnami bude připravovat stále dokola, a nebo
• dívka si zakoupí či dostane příslušnou kuchařskou začátečnickou literaturu a nechá se vést jejími řádky. Při větší troše štěstí ji neodradí ani případný neúspěch, ani nedostatek podrobných instrukcí; dívka vytrvá a pochopí, o čem vlastně dění pod pokličkami je. I ty nejzákladnější současné kuchařky bohužel sklouzávají k přikazování úkonů, hemží se nejasnými pojmy, zdráhají se přesně vysvětlovat, co se děje v hrnci nebo v pekáčku a zapomínají upozorňovat na kritické okamžiky a časté chyby. A už vůbec nedodají povzbuzení, které začátečníci tolik potřebují.
Tato knížka je však jiná. Naučí vás nejen o vaření přemýšlet, ale vezme vás za ruku a ukáže na vlastní zkušenosti autorky, jak to při objevování nejrůznějších tajů v kuchyni chodí. Máte tak v rukou rádce a kamarádku, která sdělí nejen vlastní doporučení, ale také poodhalí své pocity. A pokusí se zabránit tomu, abyste se nedopustil zbytečných kulinářských katastrof.

Knihu lze zakoupit zde: http://www.perutyn.eshop-zdarma.cz/inde ... duct&id=31
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Kuchařka pro dceru

Příspěvekod iva » 22 lis 2010, 10:36

Koupila jsem ji své dceři hned po vydání, dokonce ji má i s věnováním od autorky. ;)
Dcera je z ní nadšená, říká, že je v receptech uvedeno naprosto vše, co jako neznalá potřebuje vědět.
Kuchařky od Florentýnky můžeme vřele doporučit. :P
Uživatelský avatar
iva
Grillman
 
Příspěvky: 137
Registrován: 05 lis 2010, 10:06
Bydliště: Oleška - Středočeský kraj

Re: Kuchařka pro dceru

Příspěvekod Mánek » 22 lis 2010, 11:44

Já ji koupil oběma snachám i dceři a také si ji pochvalují.
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Kuchařka pro dceru

Příspěvekod zlomax » 27 lis 2010, 17:09

já ji koupil rovnou třikát. Pro sebe a obě dcerky.
Uživatelský avatar
zlomax
Kuchař
 
Příspěvky: 70
Registrován: 05 lis 2010, 10:00
Bydliště: Chrastava, Mostní ul, Turecko


Zpět na Knihy o vaření

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

cron

x