Žebírka marinovaná v jablečném octu

Žebírka marinovaná v jablečném octu

Příspěvekod Brutzel-Svejk » 17 srp 2010, 13:03

Žebírka marinovaná v jablečném octu

Suroviny:
2 hrnky jablečného octa
1/4 hrnku jemně usekané šalotky
1 lžíce usekaných jalapeňo papriček, bez semínek! (Nic proti feferonkám, ono to vyjde nastejno)
1/4 hrnku kečupu
2 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce rajského protlaku
1 lžíce hnědého cukru
1/4 lžičky krystalové (košer) soli
1/4 lžičky čerstvě mletého pepře

Postup:
Všechno to smíchejte, uveďte do varu a vařte, až je toho jen asi jeden hrnek.
Žebírka, 2-3 pláty zvolna, 1 1/2 až 2 hodiny grilujte, až je maso měkké. Přitom často mažte připravenou omáčkou, posledních asi 10 minut už ne.
Sundejte s grilu a nechte před podáváním 5 minut odležet.
Přílohy
zebirka.jpg
(106.84 KiB) 350 krát
Kdybych k tomu měl ještě sílu, nedělal bych vůbec nic.
Obrázek
Uživatelský avatar
Brutzel-Svejk
Bakalář
Bakalář
 
Příspěvky: 1101
Registrován: 16 srp 2010, 19:25
Bydliště: Nemecko

Zpět na Vepřové

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 10 návštevníků

cron

x