Sicilský hamburger

Sicilský hamburger

Příspěvekod drobek » 13 čer 2011, 20:30

Převzato z Labužníka se souhlasem přispěvatele Benta.

Objednal som si hamburger a trochu ma zaskocilo, co mi priniesli, tak som si vypytal recept na tento vyborny Sicilsky vytvor a hlavne na tu klobasu, co tam bola „Salsiccia Fresca“.
11885.jpg
11885.jpg (5.52 KiB) Zobrazeno 1731 krát


5 kg bravčové stehno velmi na hrubo pomlete
1/3 hrnceka fenikel semienka
1/2 cesnak cely
1/2 hrnceka Pecorino Romano
1 zvazok petržlenová vňať
1/2lyzice sol podla chute
1lyzicka mlete cierne korenie podla chute
1/2 hrnceka cervene vino
suche paradajky
salat
cibula
olivovy olej
kapary v naleve.

Postup

Bravcove maso nakrajame na kusy, ked mame moc suche pridame 1/3 masneho.
Pridame (stedro) fenyklove semena, cesnakove strucky, posekanu petrzlenovu vnat postruhany Romano syr, sol, cierne korenie, ked chceme palivu pridame lyzicku chilli fliackov.
V miske poriadne premiesame a potom pomelieme na velmi hrubo (to je bolo mi povedane tradicne sicilske ).
Prilejeme pohar sucheho cerveneho vina a poriadne premiesame.
Bud pouzijeme priamo ako „fasirky“ alebo plnime do criev. Zrolujeme vytvorime 'hada" podla velkosti zemle, v nasom pripade to bola panini, prepicheneme spajglou, aby nam to drzalo do hromady a dame piect do zlatista na dobry olivovy olej.

Panini dame ugrilovat zo vsetkych stran.
Na spodok si dame salat, na platky na krajane paradajky, upecenu klobasu, na ktoru stedro dame pecenu skaramelizovanu cibulu, na nas burger isla ta najlepsia „Cipolle di Giarratana“. Ale aj normalna biela cibula je OK.
Najprv ju nakrajame na hrubo, stedro poolejujeme dobrym olivovym olejom a dame pomali piect pri 180 C do truby.
Obcas poobraciame a dame pozor, aby nam neprihorela, ale len pekne skaramelizovala. Vyberieme, osolime podla chuti a pridame lyzicu nakladych kapar.

K tomu bych rád dodal, že recept měl Bento napsán na ubrousku, ale podle mne těch pět kilo masa odpovídá množství dalších ingrediencí. Takže se trochu pocvičte v dělení. :lol:
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1918
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Recepty na hamburgery

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

x