Menudo - mexická dršťková

Eintopf = jeden hrnec, takže sem patří všeliké guláše, i pomalý hrnec.

Menudo - mexická dršťková

Příspěvekod drobek » 20 lis 2011, 18:33

1.5 kg dršťek
1.5 kg kukuřičných a suchých zrn (v originále hominy)
1.5kg vepřových nožiček, nakrájíme na čtvrtiny
1 velká cibule na kostičky
1 svazek zelené cibulky nakrájet na půl centimetrové kousky
1 svazek nasekané lístky koriandru
2 lžíce oregana
1 polévková lžíce černého pepře
1 lžíce chili
1 ks česneku
2 polévkové lžíce soli

Omyjte dršťky důkladně, odstraňte přebytečný tuk a nakrájejte na kousky jako sousto velké, na rozdíl od nudliček do české dršťkové. Kukuřici propláchněte vodou, nožičky dobře omyjte a vše vražte do velkého hrnce s vodou aby vše bylo ponořeno.
Přiveďte k varu a vařte zvolna, dokud se otevírá kukuřice a je uvařená, ne rozvařená.
Odstraňte tuk. Nejlepší je dát do chladničky, aby tuk ztuhl a odstranily se všechny mastnoty.

Podáváme s čerstvým koriandrem, nasekanou zelenou cibulkou, limetkami a čerstvým křupavým rohlíkem.
menudo.jpg
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Menudo - mexická dršťková

Příspěvekod Mánek » 20 lis 2011, 21:46

Nožky jsou, dršťky seženu a vyzkouším. :)
Neva, že to bude pukancová kukuřice? Teda popcornová!?
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Menudo - mexická dršťková

Příspěvekod drobek » 20 lis 2011, 22:43

Mánku, snad ne. Ostatně i ta kukuřice už je náhražková. banan;
Nějak nevím co po uvaření s těma nožičkama. Do misky mi je nikdy nedali, ale určitě to s nima vaří. Po vychladnutí polífka zrosolovatí. Nějak si neumím představit, že by je vyhodili. Že by je obrali a maso dali do polífky? :AB
Hlavně nezapomenout na ty limetky, teda šťávu do polífky. Oni to dávají jako my maggi. Zvedne a zvýrazní to chuť, zkus to někdy i do obyčejné hovězí, nám to strašně chutná. BB
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Menudo - mexická dršťková

Příspěvekod Manana » 24 lis 2011, 16:07

Na tuhle polífku by měla bejt kukuřice, co se používá na pozole, termín hominy pochází z jazyka Powhatan, v Mexiku jí říkají maíz para nixtamal. Vypadá takhle:
Obrázek
Pukancová se na to nehodí.
Siempre remitir a mañana lo que puedes hacer hoy.
Uživatelský avatar
Manana
Kuchař
 
Příspěvky: 60
Registrován: 05 lis 2010, 08:56
Bydliště: Šumava

Re: Menudo - mexická dršťková

Příspěvekod drobek » 24 lis 2011, 17:13

Nojo, s tímhle zápasím pořád, nevím co je doma k dostání :?
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Další

Zpět na Polévky, Eintopfy

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron

x