Grilované jehněčí kotlety

Grilované jehněčí kotlety

Příspěvekod drobek » 17 srp 2010, 16:09

podle Tomáše Matějčeka

Suroviny:
8 feferonek
1 stroužek česneku
14 jehněčích kotlet (kusů)
1 střední cibule - žlutá
4 lžíce olivového oleje
4 červené cibule
4 rajčata
1 citron

Jehněčí kotlety omyjeme a osušíme. Oloupanou cibuli nadrobno nasekáme. Oloupaný česnek rozetřeme se soli. Smícháme cibuli, česnek, olivový olej a pepř. Směsi potřeme kotlety a přikryté je v chladničce 2-3 hodiny marinujeme.
Rozehřejeme gril. Oloupeme červenou cibuli a omyjeme zbylou zeleninu. Kotlety za občasného otáčení grilujeme 8-10 minut. Krátce ogrilujeme také feferony.
Rajčata nakrájíme na kolečka, červenou cibuli a citron na dílky. Zeleninu upravíme na talíře, přidáme k ní grilované jehněčí kotlety a feferony. Omytou a osušenou dobromyslí zdobíme hotový pokrm.
Přílohy
images.jpg
images.jpg (78.16 KiB) Zobrazeno 4124 krát
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Jehněčí

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x