Růžový sliz

Povídání příliš dlouhá jako recept a příliš krátká na samostatnou knihu.

Re: Růžový sliz

Příspěvekod iva » 22 led 2012, 21:51

u nás v Makru je to totiž sázka do loterie. Právě, že jsem několikrát naletěla, tak jsem obezřetná.
Tam, kam jezdím, je vše čerstvé. Krůtí vozí 1-2x denně přímo z jatek a vepřové s hovězím kupuji v prodejně, která je přímo na jatkách. Oboje mají také vlastní výrobu uzenin.
Uživatelský avatar
iva
Grillman
 
Příspěvky: 137
Registrován: 05 lis 2010, 10:06
Bydliště: Oleška - Středočeský kraj

Re: Růžový sliz

Příspěvekod iva2111 » 23 led 2012, 13:20

Uááá, to je hnus fialovej, velebnosti :AB
Maso si, z důvodů dříve spořivosti, později z vámi výše popsaných důvodů, melu doma sama. To koupené je děsně drahé a sám tuk.
Mamka mě kdysi naučila přidat do chystané sekané trochu vlažné vody (nebo mlíka) - sekajda je pak šťavnatější. A zrovna tak si pamatuju, jak si mi kdysi stěžovala, že jí koupené mleté nepřijalo ani lžíci vody :( myslím, že už tehdy se voda do mletého v obchodech přidávala.
Křehčené kuře jsme koupili jednou, omylem a od té doby na to dáváme veliký pozor. Zrovna tak nás nikdo nenaláká třeba na prodávané předem marinované maso na gril....

Drobku, tebou popisované maso REMA (rekonstituované maso) opravdu vůbec neznám (doma, ještě u maminky, za svobodna, jsme každý rok zabíjeli prase a chovali králíky, kachny a husy), ale vzpomínám, jak mi po něm "plakával" manžel :mrgreen: a já zaboha nemohla přjít na to, jaká úprava masa to je? Vzpomínával s láskou třeba na remořízek....až pak jsem se jednou v nějakém prastarém časopise dočetla, co tohle maso je.

Jo, nečetl někdo z vás Toxin od R.Cooka?
Uživatelský avatar
iva2111
Učedník
 
Příspěvky: 20
Registrován: 31 led 2011, 09:12
Bydliště: Nádherný kraj jižní Moravy.....u Kyjova :-)

Re: Růžový sliz

Příspěvekod Mánek » 23 led 2012, 14:31

REMA "maso" jsem ze zvědavosti ochutnal, ale jednou stačilo, a už nafurt... Jak po TOMHLE mohl někdo plakat sice nepochopím, ale beru, každému chutná něco jiného. Já třeba můžu plíčka na smetaně, žena to do pusinky neveme, žejo... :AD
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Růžový sliz

Příspěvekod iva2111 » 23 led 2012, 15:58

Vidím, že mám mezery. :mrgreen: Já ho nejen neochutnala, ale jak píšu, neměla jsem o jeho existenci ani potuchy.
Plíčka jsme doma (u maminky) občas mívávali, prošla kolem mě, jako by nebyla :lol: (nemusela jsem je). U nás je zas do hubičky nevezme manžel.
Ale aspoň zbyde víc na tebe, ne? ;)
Uživatelský avatar
iva2111
Učedník
 
Příspěvky: 20
Registrován: 31 led 2011, 09:12
Bydliště: Nádherný kraj jižní Moravy.....u Kyjova :-)

Re: Růžový sliz

Příspěvekod Mánek » 23 led 2012, 20:27

Jj, a takových nás je, co si libujem! HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

PředchozíDalší

Zpět na Poučné a veselé povídání o vaření

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků

cron

x