Arrachera steak

Arrachera steak

Příspěvekod drobek » 19 čer 2012, 17:25

1 ½ kg nejkvalitnějšího hovězího pupku jaký seženete (skirt nebo flank steak)
1 hrnek ananasového džusu
1/2 lžíce soli
2 lžičky černého pepře
2 lžičky sušeného česneku
2 lžičky sušené cibule
2 lžičky pálivé papriky
1/2 lžičky muškátového oříšku
1/4 lžičky provensálského koření
1 velká nebo 2 malé bílé cibule, tence nakrájené
1 lžička kukuřičného nebo řepkového oleje
2 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce hořčice
1 lžíce vody
Sůl a pepř na dochucení

Nejméně dvě hodiny před podáváním, odstraňte tuk z masa, nakrájejte 2 cm proužky a dejte na pánev. Dejte ananasový džus, sůl, pepř, česnek, cibuli , papriku, muškátový oříšek a bylinky do misky a důkladně promíchejte. Nalijte na maso. Vařte a míchejte asi 15 minut, to urychlí marinování.
V pánvi povařte cibuli asi pět minut ve vodě s hořčicí, solí a pepřem. Pak zakryjte a duste na mírném ohni asi deset minut, zatímco se steak griluje. Pro středně syrové, grilujte maso asi tři minuty na každé straně. Podávejte na ohřátých talířích na lůžku cibule. Originál recept doporučuje sladké brambory jako přílohu.
arrachera.jpg
arrachera.jpg (49.02 KiB) Zobrazeno 5758 krát


Případně je tu ještě zjednodušená varianta:
1/4 hrnku olivového oleje
2 polévkové lžíce octa
1 1/2 lžičky soli
1/8 lžičky Tabasca
1 lžička oregana
1 lžička. chili koření
1 mletého česneku
1/2 – 1 kg steaku z pupku kravky

Smíchejte prvních 7 složek. Marinujte steak v této směsi po dobu několika hodin. A dál už je to stejné, až na tu cibuli.
Na obrázku je arrachera steak, ale leží na grilovaném listu kaktusu nopal. To v česku pokud vím k mání není, tady sice jo, ale jednou mi to stačilo. Jak může existovat jako jídlo něco, co nemá ale vůbec žádnou chuť???
No a abych to napravil, spáchal jsem ho znova, tentokrát je skutečně na cibuli, jenže je pod masem a není vidět. :lol: K tomu jsem opekl brambory, my ty sladké moc neradi. U toho je miska quacamole a na druhé straně, ale mimo obraz je miska se salsou.
arrachera2.jpg
arrachera2.jpg (68.09 KiB) Zobrazeno 5631 krát
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Arrachera steak

Příspěvekod Mánek » 29 čer 2012, 15:44

Ajvaj, hovězí pupek, toť otázka, kde ho sehnat! :)
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Arrachera steak

Příspěvekod drobek » 29 čer 2012, 15:46

Nojo, když já nevím co kde je a není k mání. ;)
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Arrachera steak

Příspěvekod Stan » 29 čer 2012, 16:11

Normálně na pultě nebývá, ale pokud zajdeš do soukromého řeznictví, tedy vynechme jakékoli řetězce, jde to s řezníkem domluvit. Tak to dělám já. Ovšem, zatímco donedávna to stálo pár korun, dneska je to hodně populární a cena patřičně vzrostla. To postihlo třeba i hovězí líčka, atd.
Stan
 

Re: Arrachera steak

Příspěvekod drobek » 29 čer 2012, 16:18

U nás v Americku taky. Kdysi se tomu říkalo řeznický steak, nikdo to nechtěl a chudáci řezníci si to nosili domů. :(
Dnes se to řadí mezi steaky se steakovou cenou, prostě je to dvakrát tak drahé jako pravá svíčková. :o
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Další

Zpět na Hovězí

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

x