Pstruh na grilu s citronovou kůrou

Pstruh na grilu s citronovou kůrou

Příspěvekod Mánek » 29 říj 2014, 12:41

Suroviny:
4 pstruzi,
2 lžíce olivového oleje,
strouhaná citronová kůra,
mletý pepř,
sůl,
plátky citronu na dochucení

Příloha:
4 velké brambory uvařené ve slupce,
2 rajčata,
1 lžíce bylinkového másla,
2 lžíce olivového oleje,
1 lžička ústřicové omáčky,
sůl,
pepř

Popis přípravy:
Očištěné, omyté a osušené pstruhy na bocích nařízneme třemi až čtyřmi příčnými zářezy, následně je osolíme, opepříme a potřeme olejem. Zvolna je opečeme na mírně rozehřátém grilu dokřupava. Omyté brambory uvaříme ve slupce doměkka, oloupeme, potřeme polovinou oleje a zprudka ugrilujeme ze všech stran dozlatova. Na hlubší pánvi rozehřejeme bylinkové máslo, přidáme ugrilované brambory, rozšťoucháme je a dochutíme solí a pepřem. Omytá rajčata makrájíme nadrobno, smícháme se zbytkem oleje, ústřicovou omáčkou a dochutíme solí s pepřem. Ugrilované pstruhy položíme na nahřáté oválné talíře, posypeme je trochou citronové kůry, ozdobíme plátkem citronu a podáváme se šťouchanými brambory a rajčaty.

HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Pstruh na grilu s citronovou kůrou

Příspěvekod drobek » 30 říj 2014, 17:46

Výborné. Já když griloval lososa na prkýnku tak přímo i s plátkem citronu na porci. Takže vím jak ryba a citron jdou k sobě. HP
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová


Zpět na Ryby

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

x