Vepřové řízky dušené s polévkovou zeleninou

a vše co k tomu patří a to jsou i přílohy

Vepřové řízky dušené s polévkovou zeleninou

Příspěvekod Mánek » 26 črc 2015, 11:07

Suroviny:
4 vepřové řízky,
sůl,
mletý pepř,
2 mrkve,
1 petržel,
plátek celeru,
1-2 pórky,
2 lžíce sádla nebo oleje,
1 lžíce rajského protlaku,
2 lžíce kysané smetany,
200 ml vývaru,
1 bobkový list,
cukr podle potřeby

Popis přípravy:
Omyté a osušené maso naklepeme, osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. V kastrolu rozehřejeme tuk, a maso na něm z obou stran osmažíme dočervena. Opečené maso vyjmeme a ve výpeku krátce podusíme zeleninu. Přidáme protlak a smetanu, promícháme, přilijeme vývar, dáme bobkový list a podle potřeby dochutíme solí, pepřem a cukrem. Vrátíme maso, přiklopíme, a při mírné teplotě dusíme asi 15 minut, dokud maso nezměkne. Podáváme s bramborovou kaší.

HP
Nezáleží na výši důchodu, ale na tom, kolikrát ho dostaneme! :D
Uživatelský avatar
Mánek
Vládce vod
Vládce vod
 
Příspěvky: 1226
Registrován: 19 srp 2010, 20:27
Bydliště: Moravský Beroun

Re: Vepřové řízky dušené s polévkovou zeleninou

Příspěvekod drobek » 27 črc 2015, 10:14

Velmi zajímavé. HP HP Dnes přijedou mladí a spáchám to. Jen bude úprava - snacha nejí prasátka a kravičky, musím dát kuřecí prsa. No ale pokusy zjištěno je to maso dost podobné, a hlavně, jinak to neprojde ddd
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová


Zpět na Vepřové maso

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 5 návštevníků

cron

x