Španělské kuře
4 kuřecí prsa, bez kosti a kůže
4 lžíce oleje
2 lžíce papriky
1 lžička soli
1 jalapeňo, nebo feferonka, najemno nakrájená
1 hrnek šťávy z limetek (lime juice)
1 velká cibule, nakrájená na plátky
1 červená paprika, nakrájená na proužky
celý trs petrželky
Kuřecí prsa omyjte a osušte. Potřete je olejem, paprikou a solí. Dejte do misky. Do 3/4 hrnku limetkové šťávy dejte nakrájenou pálivou papričku, ať je to cokoli a nalijte na kuře. Nechte marinovat přes noc. Dejte maso na předehřátý gril a za přimazávání marinádou pečte asi 15 minut až je to hotovo. Do hrnku dejte vodu, zbytek šťávy a 1/2 lžičky soli. V tom povařte cibuli asi 1 minutu. Zceďte.
Na porce kuřat na talíři dejte cibuli a papriku, ozdobte petrželkou.