Kuřecí křidýlka, těch není nikdy dost

Kuřecí křidýlka, těch není nikdy dost

Příspěvekod drobek » 20 srp 2010, 16:41

Americas Test Kitchen

Podle mého názoru, tenhle recept je nejlepší.
Především, konce křidýlek nemají skoro žádné maso, není tam tedy co jíst, krom toho nad prudkým žárem stejně uhoří. Směle je tedy odkrájejte a zahoďte rovnou.
Naopak lze koupit malá stehýnka, kde je masa dost a je dobré servírovat v míse směs obou.

6 lžíc soli, pokud možno košer, krystalové
6 lžic cukru
1 kg kuřete
pepř
pálivá omáčka

Rozpusťe sůl a cukr v 1 litru vody, přidejte kuře a nechte 30 minut marinovat.
Připravte si gril, jedna polovina hodně horká, druhá polovina středně slabá.
Grilujte kuřata na chladnější části grilu 8 - 10 minut, až začnou hnědnout, podkožní tuk odteče a kůže zeslábne.
Přesuňte na horkou část grilu, otáčejte aby se nepřipálily a kůže zkřupavěla, přitom mažte omáčkou.
Servírujte se zbylou omáčkou na straně, spolu s rokfórovým dresinkem a řapíkatým celerem.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Drůbež

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků

x