Americas Test Kitchen
Podle mého názoru, tenhle recept je nejlepší.
Především, konce křidýlek nemají skoro žádné maso, není tam tedy co jíst, krom toho nad prudkým žárem stejně uhoří. Směle je tedy odkrájejte a zahoďte rovnou.
Naopak lze koupit malá stehýnka, kde je masa dost a je dobré servírovat v míse směs obou.
6 lžíc soli, pokud možno košer, krystalové
6 lžic cukru
1 kg kuřete
pepř
pálivá omáčka
Rozpusťe sůl a cukr v 1 litru vody, přidejte kuře a nechte 30 minut marinovat.
Připravte si gril, jedna polovina hodně horká, druhá polovina středně slabá.
Grilujte kuřata na chladnější části grilu 8 - 10 minut, až začnou hnědnout, podkožní tuk odteče a kůže zeslábne.
Přesuňte na horkou část grilu, otáčejte aby se nepřipálily a kůže zkřupavěla, přitom mažte omáčkou.
Servírujte se zbylou omáčkou na straně, spolu s rokfórovým dresinkem a řapíkatým celerem.