Marinovaná krůta

Marinovaná krůta

Příspěvekod drobek » 20 srp 2010, 23:52

Marinovaná krůta

Krůta je pták poměrně tuhý, suchý, tedy hlavně prsa a proto potřebuje trochu "pomoct". V zásadě kterýkoli recept vhodný pro vepřové je použitelný pro krůtu, i doba marinování je stejná - přes noc.

1 krůta

Marináda:
3 lžíce oleje
6 lžic kečupu
1 lžíce medu
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička soli
1/2 lžičky sušené majoránky
1/2 lžičky sušeného oregana
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1/2 lžičky sušené bazalky
1/2 lžičky mletého pepře
1/4 lžičky cayanského pepře
1/8 lžičky mleté skořice
1/2 hrnku světlého piva
1 lžíce octa
1 cibule nakrájená nahrubo
2 utřené stroužky česneku

Krůtu rozdělte na menší díly, eventuálně kupte jen to, co z ní máte rádi, třeba prsa. Druhá možnost je upravit ji na "motýla". Vystřihnout páteř, a pak krůtu v prsou rozlomit na plocho, jak ukazuje obrázek. Smícháme vše a krůtu marinujeme přes noc. Grilujeme na roštu, až maso zčervená a je uvnitř nerůžové, čili udělané.
Podáváme s bramborami, se zeleninovým salátem, nebo s grilovanými rajčaty s lilkem či cuketou
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Drůbež

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 9 návštevníků

cron

x