Zčernalé kuře s pikantní omáčkou

Zčernalé kuře s pikantní omáčkou

Příspěvekod drobek » 22 srp 2010, 20:15

Zčernalé kuře s pikantní omáčkou
Babi

6 kuřecích prsou bez kosti a kůže
1 lžíce + 1 lžička sladké mleté papriky
2 lžičky mletého černého pepře
1/2 lžičky cayenského pepře
2 lžičky česnekového prášku
2 lžičky cibulového prášku
1 lžička soli
1 lžička sušeného tymiánu
8 lžic (120g) rozpuštěného másla

Pikantní omáčka:
6 lžic rajčatového pyré
1 rajče na drobno nakrájené
1 lžíce + 1 lžička limetové šťávy
1 lžíce + 1 lžíčka chili omáčky
1/4 lžičky Tabasco omáčky
1/2 lžičky soli
2 lžičky posekaného kopru
pepř podle chuti

V míse smíchat všechny ingredience a přikryté vložit alespoň na 1 hodinu do chladničky.
Pomocí paličky na maso naklepat prsa tak, aby byla stejné tloušťky. Ve skleničce s těsným uzávěrem smíchat všechny suché ingredience a dobře je protřepat. Namočit řízky do rozpuštěného másla a posypat je po obou stranách kořením. Grilovat je po 2 min. na každé straně, až vznikne černá krusta.
Ihned podávat s rajčatovo-chili omáčkou.

Směs koření se může připravit týdny dopředu a skladovat při pokojové teplotě v těsně uzavřené skleničce. Omáčka se může připravit den dopředu.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Drůbež

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

x