Americké grilované kuře z divokého západu

Americké grilované kuře z divokého západu

Příspěvekod drobek » 22 srp 2010, 20:23

Americké grilované kuře z divokého západu
Babi

2 kuřata, každé asi 1.3kg, rozkrojená napůl.

Pasta na marinování:
4 lžíce másla
4 lžíce Worcestershire omáčky
2 lžíce sladké papriky
2 lžíce jemně posekaných konzervovaných Chipotle chilies v Adobo omáčce (Viz Salsy a vůbec zeleniny za studena), nebo podle receptu na pastu dole
1 lžička suché hořčice, nebo běžné hořčice
1 lžička česnekové soli
1/2 lžičky pepře
1/2 lžičky citrónové kůry

Pasta na potírání:
6 lžic Worcestershire omáčky
3 lžíce vody
1 lžička hořčice

Smíchejte ingredience na pastu a potřete s ní půlky kuřat. Uvolněte jejich kůži a pastou potřete i pod ní. Dávejte pozor, aby se kůže nenatrhla. Vložte vše do plastického sáčku a do chladničky aspoň hodinu marinovat. Před grilováním vyjměte a nechte stát při pokojové teplotě po 30 min. Rozehřejte gril na střední teplotu. Smíchejte ingredience na potírání pomocí štětce a dejte stranou. Kuře dejte pod zavřený gril kůží nahoru na 20 min. bez otáčení. Pokračujte v grilování po dalších 30 - 40 min, a otáčejte ho každých 10 min. Skončete grilování kůží dolů pro křupavou kůrčičku.
Od poloviny grilování potírejte připravenou pastou.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Drůbež

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků

x