Kuře po Katalánsku
Derrick Riches
1 kuře, rozčtvrcené
1 cibule, drobně pokrájená
3/4 hrnku jemně pokrájené nějaké pálivě kořeněné klobásy (Chorizo, Anduille...)
1 plechovka celých loupaných rajčat, usekaných
1/2 hrnku červeného vína
1 hrnek oliv, usekaných a to bez jader
5 stroužků česneku, rozdrcených
2 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1/2 lžičky římského kmínu (cumin)
1/2 lžičky mleté skořice
1/4 lžičky cayanského pepře
1/4 lžičky černého pepře
Smíchejte práškové ingredience a dobře vetřete do kuřete. Potom kuře grilujte až zhnědne a po napíchnutí nevytéká ani růžová šťáva. Na oleji zpěňte cibuli a česnek, přidejte klobásu a nechte prohřát. Přidejte rajčata a víno, nechte podusit. Přidejte olivy a zvolna duste ještě asi 20 minut.
Servírujte čtvrtku kuřete na talíři, omáčkou přelité.