Kuře Diavola

Kuře Diavola

Příspěvekod drobek » 22 srp 2010, 21:51

America's test kitchen

Ze všeho nejdřív je třeba připravit kuře " na motýla", nevím jak se tomu v Česku říká, takhle je to doslovný překlad.
Položte kuře na prsa a nůžkami na drůbež vystřihněte páteř. Pak kuře rozložte naplocho, kůží nahoru a pěstičkou ho upravte naplacato.
Takhle připravené kuře je dobré i na pečení v troubě, propeče se totiž stejnoměrně, jen halt tu nádivku není kam nacpat :o))

Na marinádu:
2 středně velké česneky, celé hlavy, netřeba loupat
3 bobkové listy, rozdrobené
1/2 hrnku soli

Vše dejte do silného, asi 4 litrového igelitového pytle a česnek roztlačte pánví. Přidejte 2 litry vody a rozmíchejte, aby se sůl rozpustila. Pak tam šoupněte kuře, vymačkejte vzduch, pytel uzavřete (pokud máte Ziplock máte ušetřenou starost) a dejte na dvě hodiny do lednice.

Olej s česnekem a pepřem:
4 lžičky rozetřeného česneku
2 lžičky mletého pepře
2 lžičky drceného chilli
1/4 hrnku olivového oleje

Všechno to dejte do kastrolku a prohřejte až česnek začne pěnit. Sundejte s ohně a nechte vychladnout. Kuře vyndejte z pytle, osušte a položte si ho kůží nahoru, prdelkou k sobě. Rukama se mu dostaňte pod kůži, celou ji oddělte od masa, ale neodstraňujte. Do vzniklého prostoru hezky rozprostřete 2 lžíce směsi oleje, i do nohou.
Pokud máte gril na "pevná paliva", rozdělejte oheň po stranách, aby kuře nebylo přímo nad teplem. Plynový či jiný gril rozpalte naplno a pak stáhněte na střední teplotu. Mřížku grilu naolejujte a kuře dejte na gril kůží dolů.
Pečte asi 30 - 40 minut, pokud máte teploměr, tak v nejsilnějším mase musí ukazovat 75 -80 °C.
Kuře přesuňte na prkénko, nechte tak 10 minut odpočinout. Pak ho rozdělte na anatomicky příhodné části, potřete zbylou olejovou pastou a servírujte s citrónem.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Drůbež

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků

x