Kuřecí motýl z marinády

Kuřecí motýl z marinády

Příspěvekod drobek » 22 srp 2010, 22:10

Kuřecí motýl z marinády
podle Babi

4 lžíce sherry octa
4 lžíce olivového oleje
4 velké utřené stroužky česneku
2 lžíce sladké mleté papriky, nejlépe uzené
1 lžíce hrubé mořské soli
1 celé kuře (asi 1.5 - 1.8 kg),

Ve velkém uzavíracím mikrotenovém sáčku smíchat ocet, olej, papriku a sůl (nebo v misce). Kuře upravte "na motýla". (Z kuřete vystřihnout páteř a rozložit ho naplocho prsíčky nahoru na destičku tak, že nohy jsou po stranách. Pomocí dlaní položených na prsní kosti ji zlomit a tím kuře zploštit).
Pomocí prstů opatrně uvolnit kůži od masa kuřete a to potom vložit do marinády. Uzavřít sáček a vložit jej do chladničky na minimálně 4 hodiny, nebo do druhého dne. Sem tam sáček otočit.
Předehřát gril na střední teplotu (používáte-li BBQ s uhlíky, tak ty jsou připravené, když nad nimi ve vzdálenosti asi 12 cm udržíte dlaň po 5 - 6 sekund).
Vyjmout kuře z marinády, její částí potřít pod uvolněnou kůží a zbytkem sem tam potřít při přípravě. Zbytek vylít. Kůží dolů položit kuře na gril a uzavřít poklop. Grilovat asi 15 minut, potom kuře otočit a grilovat s přikrytým poklopem dalších 20 minut. Vnitřní teplota nejtlustší části prsou má být 74°C, nebo po zapíchnutí malého nožíku šťáva z kuřete má vytékat čirá.

Doporučená příloha: jako je couscous a zeleninovým obložením.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Drůbež

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 23 návštevníků

cron

x