Krůtí rolky s omáčkou gazpacho (BBQ)
Manek
4 řízky z krůtích prsou,
1 lžíce rajčatového pesta,
4 menší klobásky,
1 lžíce olivového oleje,
sůl,
čerstvě namletý černý pepř.
Omáčka Gazpacho:
1 zelená a 1 červená nakrájená paprika,
1 okurka (asi 8 cm),¨1 rajče,
1 stroužek česneku,
3 lžíce olivového oleje,
1 lžíce vinného octa.
V mixéru téměř dohladka rozmixujeme suroviny na omáčku. Krůtí řízky naklepeme, potřeme pestem, opepříme, položíme na ně klobásku a pevně srolujeme. Rolky nakrájíme na silná kolečka, napíchneme na špízy a potřeme olivovým olejem. Grilujeme při střední teplotě 10-12 minut. Podáváme s omáčkou.
(čerpáno z katalogu Campigaz 2005)