Grilovaná kuřecí křidélka Balsamico

Grilovaná kuřecí křidélka Balsamico

Příspěvekod parles » 10 zář 2015, 10:43

Přidávám ještě jeden recept na křídla, který jsem okoukal a ochutnal u kamaráda na chatě.
1 kg kuřecích křídel
4 PL olivového oleje
4 PL rajského protlaku
2 PL cukru - nejlépe hnědého
10 PL balsamikového octa
pepř
sůl

Smíchat olivový olej, rajský protlak, balsamikový ocet a cukr a marinádu ochutit solí a pepřem.
Kuřecí křídla očistit, uříznout špičky a eventuálně v kloubu rozpůlit.
Takto upravená křidélka vložit do marinády a nejméně 30 minut nechat marinovat, nejlépe v ledničce.
Při grilování ještě potírat marinádou.
Když chybí grill, je možno také upéct v troubě.
To nejlepší teprve přijde!
Uživatelský avatar
parles
Grillmeister
 
Příspěvky: 195
Registrován: 05 lis 2010, 08:21
Bydliště: Děčín

Re: Grilovaná kuřecí křidélka Balsamico

Příspěvekod drobek » 10 zář 2015, 13:35

Krásné, balsamikový ocet krásně dodá chuť a pomůže "uvařit" maso. HP
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Re: Grilovaná kuřecí křidélka Balsamico

Příspěvekod Mirďa » 10 zář 2015, 20:00

10 PL jakože polívkových lžic? Není to trošku moc na ocet? :shock:
Uživatelský avatar
Mirďa
Ze světa grilu
Ze světa grilu
 
Příspěvky: 277
Registrován: 01 čer 2012, 20:15
Bydliště: Trnávka, okr Nový Jičín

Re: Grilovaná kuřecí křidélka Balsamico

Příspěvekod iva » 11 zář 2015, 04:39

Myslím, že Balsamica není moc. Je to vlastně 1,5 dl.
Ale chci to vyzkoušet o víkendu na vepřové pleci.
Uživatelský avatar
iva
Grillman
 
Příspěvky: 137
Registrován: 05 lis 2010, 10:06
Bydliště: Oleška - Středočeský kraj

Re: Grilovaná kuřecí křidélka Balsamico

Příspěvekod parles » 12 zář 2015, 07:25

Mirďo, není to moc. Balsamico je sladké a není moc kyselé, navíc je tam ten cukr. A rajský protlak je taky nasládlý. Celkově je to příjemně sladkokyselé a zkaramelizované. Jsem zvědav, jakou zkušenost udělá Iva, jestli se s námi podělí!
To nejlepší teprve přijde!
Uživatelský avatar
parles
Grillmeister
 
Příspěvky: 195
Registrován: 05 lis 2010, 08:21
Bydliště: Děčín


Zpět na Drůbež

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron

x