Třetí (a prozatím poslední) recept z Ramsayho kuchyně je pečené kuře, netradičně nadívané nakládanými fazolemi.
Ingredience:
1 kuře
nádivka:
španělské chorizo,
1 cibule,
2 stroužky česneku,
najemno nakrájené lístky tymiánu,
bílé naložené fazole,
sklenička sušených rajčat,
1 velký citron,
1 lžička sladké papriky,
olivový olej,
pepř,
sůl
Popis přípravy:
Chorizo zbavíme střívka, podélně rozřízneme na čtvrtiny, nakrájíme je na kousky a osmažíme na lžíci oleje. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dosklovita. Přidáme na plátky nakrájený česnek a lístky tymiánu, scezené nakládané fazole, ochutíme solí a pepřem a dobře promícháme. Přidáme polovinu sušených rajčat, promícháme a odstavíme z plotny. Z kuřete odřízneme poslední dva články křídel a uvnitř i vně dobře osolíme a opepříme. Nádivkou naplníme kuře tak, aby v něm nebyly žádné nezaplněné mezery. Břišní dutinu ucpeme velkým citronem, kuře pokapeme olivovým olejem posypeme lžičkou sladké papriky a vše do kuřete dobře vetřeme. Do pekáče nalijeme 400 ml bílého vína a 200 ml vody, vložíme kuře a několik snítek tymiánu. Kuře přikryjeme druhým pekáčem nebo alobalem a pečeme 1 hodinu v troubě vyhřáté na 180°C. Po hodině sejmeme pekáč nebo alobal a dále pečeme odkryté asi 30 minut dozlatova. Kuře vyjmeme z pekáče a vyndáme z něj citron. Rozkrojíme jej, vymáčkneme do pekáče a metličkou dobře vmícháme do šťávy z kuřete. Šťávu přecedíme do omáčníku a nádivku z kuřete dáme do samostatné misky, kterou postavíme doprostřed oválného talíře. Kuře rozporcujeme na menší díly a urovnáme kolem misky s nádivkou. Nádivku i kuře přelijeme šťávou a podáváme.