Stránka 1 z 2

Masové copánky v paprikové marinádě

PříspěvekNapsal: 22 zář 2011, 14:57
od Mánek
V záchvatu noční nespavosti jsem sebou před třemi dny praštil k televizi a pustil si jako uspávadlo svoji oblíbenou TV Paprika. Kolem třetí ráno jsem byl probuzen do plného vědomí i z toho pomžourávání na obrazovku, protože tam Margó Bódi, takto maďarská zpěvačka cikánské národnosti, připravovala tento recept. Dostal jsem na toto jídlo už jenom při pohledu na jeho přípravu takový "hlad", že jsem dokonce vyskočil jako srnka - tedy mírně postřelená, asi z kulometu - a šel si napsat recept. V původním receptu byla použita kuřecí prsa rozříznutá naplocho na dva plátky, ale protože bylo řečeno, že se úprava hodí na jakékoliv "rychlé" maso, použil jsem vepřovou plec s vynikajícím výsledkem. Jen místo původní přílohy, kterou byly pečené bramborové knedlíky zabalené do plátků slaniny, jsem udělal hranolky. Ta marináda je naprosto skvělá!

Obrázek

Suroviny:
600 g jakéhokoliv minutkového masa na plátky

marináda:
1 opečená kapie,
2 stroužky česneku,
špetka sušeného (nebo lžíce čerstvého usekaného) tymiánu,
2 lžíce oleje,
sůl

4 špejle


Popis přípravy:
Kapii upečeme do hněda až černa nasucho v troubě nebo pod grilem, případně ji opálíme přímo nad hořákem, a vložíme ji do mikrotenového sáčky asi na 5 minut, aby se uvolnila slupka. Plátky masa nakrojíme na tři pásky a spleteme do copánků. Copánky zajistíme napíchnutím na špejle a osolíme je. Kapii oloupeme, vložíme do mixéru, přidáme k ní olej, česnek a tymián, ochutíme solí a rozmixujeme. Paprikovou kaší potřeme masové copánky a necháme je odležet. Odleželé maso zvolna smažíme na pánvi lehce potřené olejem, případně za mírné teploty na grilu.

Obrázek

HP

Re: Masové copánky v paprikové marinádě

PříspěvekNapsal: 22 zář 2011, 15:46
od drobek
Nádherné, krásné, neuvařitelné v Americku. Kapii jsem viděl naposled na dovolené v Česku. :(
Snad se na mně děvenka nerozzlobí když použiju jinou papriku. Risknu to.

Re: Masové copánky v paprikové marinádě

PříspěvekNapsal: 22 zář 2011, 17:10
od PERNIKARKA
No to vypadá opravdu dobře ale jít to připravovat tak brzo ráno by se mi asi nechtělo když v tuto hodinu taky stávám za účelem perníkování :lol:

Re: Masové copánky v paprikové marinádě

PříspěvekNapsal: 22 zář 2011, 17:44
od Mánek
Já to taky nedělal v tu nekřesťanskou hodinu, ale až dnes na oběd! :AD

Re: Masové copánky v paprikové marinádě

PříspěvekNapsal: 22 zář 2011, 17:50
od miska12
Tož Drobku?Na TV paprika ji uvádějí jako Kalifornskou.To je pojem co?