Stránka 1 z 1

Polynéská kuřecí stehýnka

PříspěvekNapsal: 20 srp 2010, 00:45
od drobek
Polynéská kuřecí stehýnka

1 dl ananasového džusu
4 lžíce medu
4 stroužky česneku, utřeného
3 lžíce worcesthire sauce
1 lžíce čerstvě strouhaného zázvoru, nebo 1 lžička sušeného a mletého
1 lžička soli

Vše smíchejte a 15 minut zvolna povařte, nechte zhoustnout až je toho asi 1 1/4 dl. Nechte vychladnout na pokojovou teplotu. 12 kuřecích stehen (asi 1 1/4 kg) zalijte touto marinádou a za občasného zamíchání nechte 6 - 24 hodin marinovat. Grilujte nad nepřímým ohněm, to je tak, aby marináda nekapala na uhlí pod maso. Čmoud usazený na mase by nechutnal nikomu.