Stránka 1 z 1

Středozemní kuřecí kapsy v alobalu

PříspěvekNapsal: 20 srp 2010, 16:16
od drobek
Středozemní kuřecí kapsy v alobalu
Podle Mistra kuchaře Emerila Lagasse

4 kuřecí prsa bez kůže a kostí
brambory
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce italského koření, nebo můžete použít Emerilovu esenci
1 1/2 lžičky soli
3/4 lžičky čerstvě mletého pepře
1 krabička rozmrzlého mraženého špenátu (300 g, 10 oz)
1 hrnek tence nakrájené žluté cibule
1 hrnek přecezených v oleji balených na slunci sušených rajčat (sun dried tomatoes)
1/2 hrnky nakrájených černých oliv (Kalamata olives)
2 lžíce utřeného česneku
1/2 hrnku suchého bílého vína
2 lžíce usekané čerstvé bazalky
1/2 lžičky čerstvého tymiánu
10 dkg (4 oz) ovčího sýra Istanbul, (Feta)
4 čtverce alobalu 30 x 30 cm, zlehka naolejované

Syrové brambory nakrájejte na plátky a rozložte do středu alobalu, tak aby se pak daly udělat balíčky. Co čtverec to jedna porce. Špenát rozdělte na čtyři díly, rozprostřete na brambory. Potřete kuřecí prsa olejem, okořeňte esencí, solí a pepřem. Položte prsa na špenát. V misce smíchejte ostatní přísady krom sýra a navršte na porce kuřat. Navrch dejte rozdrobený či rozstrouhaný sýr.
Pečlivě zabalte jednotlivé porce aby pára neunikala. Pečte na roštu nebo na plechu v troubě asi 12 minut, až se balíčky nafouknou. Potom sejměte z grilu, dejte na talíř, vrch nařízněte a ihned podávejte.