Stránka 1 z 1

Kuře grilované s rozmarýnem

PříspěvekNapsal: 20 srp 2010, 16:59
od drobek
Kuře grilované s rozmarýnem
Heritage of Southern Cooking - Camille Glenn

2 kuřata, (3 Lb, 1,3 kg každé)
1/4 hrnku oleje
8 lžic rozpuštěného másla
1/2 hrnku suchého bílého vína, nebo 1/3 hrnku citronové šťávy
2 lžičky sušené rozmarýny, rozdrcené
1/2 stroužku česneku, máte-li ho rádi
1 lžička soli
pepř podle chuti

Kuře položte páteří nahoru, páteř vystřihněte. Pak otočte prsy nahoru a pěstičkou zlomte prsní kost a kuře rozplácněte "na motýla".
Smíchejte vše krom kuřat, směsí pomažte kuřata zvenčí i zevnitř.
Kuřata grilujte nejdříve kůží nahoru, až jsou dobře propečená.