Kuřecí řízek s hermelínem
Napsal: 20 čer 2013, 11:41
Suroviny:
4 kuřecí řízky s kůží (prsa, stehno),
grilovací koření,
2 cibule,
1 červená kapie,
1 zelená kapie,
1 žlutá kapie,
2 sýry hermelín,
olej
Popis přípravy:
Do kuřecího masa vetřeme grilovací koření, uložíme do misky a zalijeme olejem. Maso necháme v lednici marinovat alespoň dvě hodiny. Cibule a papriky nakrájíme na kolečka a sýry rozkrojíme naplocho. Na rozpálenou suchou pánev položíme odleželé kuřecí řízky kůží dolů a opečeme cca 4 minuty dočervena. Poté maso obrátíme, na opečenou stranu položíme kolečko cibule a kolečko sýra. Pánev přiklopíme a ještě asi 4 minuty opékáme. Na druhé pánvi v rozehřátém oleji zbylém po marinování masa osmažíme zbytek cibule rozebraný na kolečka. Podáváme s vařenými brambory posypanými osmaženou cibulí a jako oblohu použijeme plátky různobarevných paprik.