Stránka 1 z 3

Kuřecí řízek s hermelínem

PříspěvekNapsal: 20 čer 2013, 11:41
od Mánek
Bez názvu.jpg
Bez názvu.jpg (43.33 KiB) Zobrazeno 4361 krát


Suroviny:
4 kuřecí řízky s kůží (prsa, stehno),
grilovací koření,
2 cibule,
1 červená kapie,
1 zelená kapie,
1 žlutá kapie,
2 sýry hermelín,
olej

Popis přípravy:
Do kuřecího masa vetřeme grilovací koření, uložíme do misky a zalijeme olejem. Maso necháme v lednici marinovat alespoň dvě hodiny. Cibule a papriky nakrájíme na kolečka a sýry rozkrojíme naplocho. Na rozpálenou suchou pánev položíme odleželé kuřecí řízky kůží dolů a opečeme cca 4 minuty dočervena. Poté maso obrátíme, na opečenou stranu položíme kolečko cibule a kolečko sýra. Pánev přiklopíme a ještě asi 4 minuty opékáme. Na druhé pánvi v rozehřátém oleji zbylém po marinování masa osmažíme zbytek cibule rozebraný na kolečka. Podáváme s vařenými brambory posypanými osmaženou cibulí a jako oblohu použijeme plátky různobarevných paprik.

HP

Re: Kuřecí řízek s hermelínem

PříspěvekNapsal: 20 čer 2013, 13:47
od j3david
To by šlo i udělat na grilu ... po malinké modifikaci. Jen co se vyskytnu doma tak vyzkouším. Já mám totož hermelín moc rád.

Re: Kuřecí řízek s hermelínem

PříspěvekNapsal: 20 čer 2013, 14:19
od Mánek
Jo, taky jsem na to myslel a chtěl to tam i napsat, ale skleněná nemoc mi v tom nějak zabránila ještě před dopsáním receptu... CC :AD bbb

Re: Kuřecí řízek s hermelínem

PříspěvekNapsal: 21 čer 2013, 06:55
od drobek
Přímo krásná fotoreportáž o výrobě děsné lahůdky. Jen co se trochu ochladí, v tomhle vedru nemáme chuť na cokoli teplého. CC

Re: Kuřecí řízek s hermelínem

PříspěvekNapsal: 24 črc 2013, 18:32
od drobek
Mánku Mánku, kdyby sis přečetl Hovory s řezníkem, dočetl by ses že průmyslové směsi nee, a grilovací koření už vůbec ne. :twisted:
Podle ní je to nacpané dochucovadly, nehodnými kuchaře. No, já to taky nevěděl, ale teď už to vím a jsem děsně chytrej. :ugeek: