Marinovaná krůta
Napsal: 20 srp 2010, 23:52
Marinovaná krůta
Krůta je pták poměrně tuhý, suchý, tedy hlavně prsa a proto potřebuje trochu "pomoct". V zásadě kterýkoli recept vhodný pro vepřové je použitelný pro krůtu, i doba marinování je stejná - přes noc.
1 krůta
Marináda:
3 lžíce oleje
6 lžic kečupu
1 lžíce medu
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička soli
1/2 lžičky sušené majoránky
1/2 lžičky sušeného oregana
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1/2 lžičky sušené bazalky
1/2 lžičky mletého pepře
1/4 lžičky cayanského pepře
1/8 lžičky mleté skořice
1/2 hrnku světlého piva
1 lžíce octa
1 cibule nakrájená nahrubo
2 utřené stroužky česneku
Krůtu rozdělte na menší díly, eventuálně kupte jen to, co z ní máte rádi, třeba prsa. Druhá možnost je upravit ji na "motýla". Vystřihnout páteř, a pak krůtu v prsou rozlomit na plocho, jak ukazuje obrázek. Smícháme vše a krůtu marinujeme přes noc. Grilujeme na roštu, až maso zčervená a je uvnitř nerůžové, čili udělané.
Podáváme s bramborami, se zeleninovým salátem, nebo s grilovanými rajčaty s lilkem či cuketou
Krůta je pták poměrně tuhý, suchý, tedy hlavně prsa a proto potřebuje trochu "pomoct". V zásadě kterýkoli recept vhodný pro vepřové je použitelný pro krůtu, i doba marinování je stejná - přes noc.
1 krůta
Marináda:
3 lžíce oleje
6 lžic kečupu
1 lžíce medu
1 lžíce sojové omáčky
1 lžička soli
1/2 lžičky sušené majoránky
1/2 lžičky sušeného oregana
1/2 lžičky sušeného tymiánu
1/2 lžičky sušené bazalky
1/2 lžičky mletého pepře
1/4 lžičky cayanského pepře
1/8 lžičky mleté skořice
1/2 hrnku světlého piva
1 lžíce octa
1 cibule nakrájená nahrubo
2 utřené stroužky česneku
Krůtu rozdělte na menší díly, eventuálně kupte jen to, co z ní máte rádi, třeba prsa. Druhá možnost je upravit ji na "motýla". Vystřihnout páteř, a pak krůtu v prsou rozlomit na plocho, jak ukazuje obrázek. Smícháme vše a krůtu marinujeme přes noc. Grilujeme na roštu, až maso zčervená a je uvnitř nerůžové, čili udělané.
Podáváme s bramborami, se zeleninovým salátem, nebo s grilovanými rajčaty s lilkem či cuketou