Stránka 1 z 1

Jogurtová kuřecí stehýnka na grilu

PříspěvekNapsal: 20 dub 2015, 18:53
od Mánek
Suroviny:
8 ks kuřecích stehen,
česnek,
pepř,
sůl

Omáčka:
2 ks cibule,
125 ml kysané smetany,
čerstvý koriandr,
pepř mletý,
500 ml jogurtu bílého,
mletý koriandr

olej na smažení

Popis přípravy:
Stehna dáme do mísy a zalijeme polovinou bílého jogurtu. Osolíme, opepříme, promícháme, aby se stehna dobře obalila v jogurtu a necháme nejméně 4 hodiny marinovat. Potom maso vyjmeme, setřeme z něj jogurt, lehce ho osušíme a narovnáme na grilovací misku. Stehna grilujeme asi 10 minut na středně rozehřátém grilu z každé strany, dokud kůže nezezlátne. Během grilování maso několikrát obrátíme.

Omáčka:
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibulku a drobně usekaný česnek, přidáme mletý koriandr a za stálého míchání restujeme asi 3 minuty. Směs přelijeme do mixovací nádoby, přidáme druhou polovinu jogurtu, čerstvý koriandr a dobře rozmixujeme. Rozmixovaný základ omáčky nalijeme zpátky do pánve, přidáme smetanu, dochutíme, prohřejeme a hotovou omáčkou přelijeme grilovaná stehna.

HP

Re: Jogurtová kuřecí stehýnka na grilu

PříspěvekNapsal: 21 dub 2015, 11:01
od drobek
Krásné, vyzkoušíme uděláme. Bude generálka. Mám v plánu asi tak 50 stehýnek na sraz. HP

Re: Jogurtová kuřecí stehýnka na grilu

PříspěvekNapsal: 21 dub 2015, 12:10
od parles
Dělal jsem takhle, prakticky stejně, ale v troubě. Je to výborné, maso se v jogurtu " předvaří" a je měkoučké a šťavnaté. Jen ten čerstvý koriandr jde mým chuťovým pohárkům proti srsti, ten nějak nemůžu. Nahrazuji ho petrželkou.

Re: Jogurtová kuřecí stehýnka na grilu

PříspěvekNapsal: 21 dub 2015, 12:51
od drobek
Co se koriandru týče tak jsou dva druhy lidí. Jedněm koriandr voní a milují ho, to jsme my, a druhým odporně smrdí, někteří (třeba wydra) na něj jsou až alergičtí. ddd ???
Pro tvůj klid, koriandr je rodný bratranec petrželky, klidně nahrazuj. Podle mne se šidíš, podle tebe se to stane poživatené. A tak to má být. aaa