Na 4–6 porcí potřebujete:
800 g krůtích prsou,
200 g nesolených arašídů (nebo arašídového másla),
1 lžíci slunečnicového oleje,
4 lžíce sójové omáčky,
2 lžíce třtinového nebo palmového cukru,
šťávu z 1 limetky,
1 lžičku kurkumy nebo kari,
chilli,
1 malou cibuli,
1 lžíci strouhaného čerstvého zázvoru,
1,5 lžíce rybí omáčky (lze vynechat),
2 stroužky česneku,
½ lžičky soli,
4 lžíce řepkového oleje,
koriandr,
špejle
Postup:
Začněte tím, že si špejle namočíte do vody – nasáknou a nebudou se pak na grilu připalovat. Arašídy rozmixujte se lžící oleje na hladký krém a postupně řeďte vodou na konzistenci hustého krému. Pokud nemáte výkonný mixér, raději kupte hotové arašídové máslo. To pak rozmixujte se sójovkou, cukrem, limetovou šťávou, kurkumou, špetkou chilli, nasekanou cibulí, zázvorem, rybí omáčkou (pokud ji vynecháte, přidejte do marinády více soli), prolisovaným česnekem a solí. Podle potřeby zřeďte horkou vodou. Maso pokrájejte na kousky a smíchejte s olejem a 4 lžícemi omáčky. Nechte alespoň 4 hodiny marinovat (klidně ale přes noc), poté napíchejte na špejle a z obou stran ogrilujte. Podávejte se zbylou omáčkou a čerstvým koriandrem.
Tip: Použít můžete i kuřecí.
Zdroj:
https://www.prozeny.cz