Stránka 1 z 1

Zčernalé kuře s pikantní omáčkou

PříspěvekNapsal: 22 srp 2010, 20:15
od drobek
Zčernalé kuře s pikantní omáčkou
Babi

6 kuřecích prsou bez kosti a kůže
1 lžíce + 1 lžička sladké mleté papriky
2 lžičky mletého černého pepře
1/2 lžičky cayenského pepře
2 lžičky česnekového prášku
2 lžičky cibulového prášku
1 lžička soli
1 lžička sušeného tymiánu
8 lžic (120g) rozpuštěného másla

Pikantní omáčka:
6 lžic rajčatového pyré
1 rajče na drobno nakrájené
1 lžíce + 1 lžička limetové šťávy
1 lžíce + 1 lžíčka chili omáčky
1/4 lžičky Tabasco omáčky
1/2 lžičky soli
2 lžičky posekaného kopru
pepř podle chuti

V míse smíchat všechny ingredience a přikryté vložit alespoň na 1 hodinu do chladničky.
Pomocí paličky na maso naklepat prsa tak, aby byla stejné tloušťky. Ve skleničce s těsným uzávěrem smíchat všechny suché ingredience a dobře je protřepat. Namočit řízky do rozpuštěného másla a posypat je po obou stranách kořením. Grilovat je po 2 min. na každé straně, až vznikne černá krusta.
Ihned podávat s rajčatovo-chili omáčkou.

Směs koření se může připravit týdny dopředu a skladovat při pokojové teplotě v těsně uzavřené skleničce. Omáčka se může připravit den dopředu.