Kuře v bylinkách a pomeranči
National Broiler Council
1 kuře na čtvrtky rozdělené, ovšem můžete použít jen prsa nebo stehna, jak to máte rádi
2 stroužky česneku, rozdrcené
1 lžička strouhané pomerančové kůry
1 lžička soli
1/2 lžičky tymiánu
1/2 lžičky rozmarýny
1/2 lžičky pepře
1/2 hrnku pomerančové šťávy
1 lžíce octa
1 lžíce Worcesthire sauce
V misce smíchejte česnek, pomerančovou kůru sůl, pepř a bylinky. Prsty odtáhněte kůži na kuřeti a bylinky tam vetřete.
Smíchejte pomerančovou šťávu, ocet a Worcesthire sauce.
Kuře dejte na gril kůží nahoru na mírný oheň. Grilujte za občasného mazání tekutinou, tu a tam otočte, asi 40 minut, až můžete do kuřete snadno zapíchnout vidlička a neteče krvavá ani růžová šťáva nebo lépe na vnitřní teplotu 82°C