Grilovaná kuřecí prsa se salsou Santa Fe
Napsal: 22 srp 2010, 20:36
Grilovaná kuřecí prsa se salsou Santa Fe
National Broiler Council
6 kuřecích prsou i s kůží
1/2 hrnku olivového oleje
1/2 lžičky drceného (ne mletého) černého pepře
2 stroužky česneku, rozdrcené
2 větévky rozmarýnu
2 větévky tymiánu
dijonská hořčice
salsa Santa Fe (Viz sekce přílohy, salsa)
Nejprve si připravíme marinádu. Do kastrolku dejte olej, pepř, česnek a bylinky, a ohřejte. Teplota musí být vysoká, aby se vše do octa vylouhovalo, nikoli však usmažilo. Pak dejte olej vychladnout. Porce kuřete natřete dijonskou hořčicí, dejte do plastikového sáčku a zalijte připraveným a chladným olejem. Marinujte v lednici přes noc.
Rozehřejte gril na střední teplotu, dejte kuřata na rošt kůží dolů. Grilujte asi 6 minut po každé straně, pokud uvidíte, že se kůže připaluje a vysychá, přimázněte olejem. Vnitřní teplota by měla dosáhnout 82°C.
Podávejte se salsou Santa Fe a mexickou rýží. (i mexická rýže je v sekci příloh)
National Broiler Council
6 kuřecích prsou i s kůží
1/2 hrnku olivového oleje
1/2 lžičky drceného (ne mletého) černého pepře
2 stroužky česneku, rozdrcené
2 větévky rozmarýnu
2 větévky tymiánu
dijonská hořčice
salsa Santa Fe (Viz sekce přílohy, salsa)
Nejprve si připravíme marinádu. Do kastrolku dejte olej, pepř, česnek a bylinky, a ohřejte. Teplota musí být vysoká, aby se vše do octa vylouhovalo, nikoli však usmažilo. Pak dejte olej vychladnout. Porce kuřete natřete dijonskou hořčicí, dejte do plastikového sáčku a zalijte připraveným a chladným olejem. Marinujte v lednici přes noc.
Rozehřejte gril na střední teplotu, dejte kuřata na rošt kůží dolů. Grilujte asi 6 minut po každé straně, pokud uvidíte, že se kůže připaluje a vysychá, přimázněte olejem. Vnitřní teplota by měla dosáhnout 82°C.
Podávejte se salsou Santa Fe a mexickou rýží. (i mexická rýže je v sekci příloh)