Kuřecí prsa mangem nadívaná
Derrick Riches
Nádivka:
6 kuřecích prsou bez kůže a kostí (polovin)
2 cibule, na tenká kolečka nakrájené
450 g (16 ounce) plechovka mangového kompotu
2 lžíce oleje
1 stroužek česneku, rozdrcený
sůl a pepř dle chuti
Na krustu:
1/2 hrnku šťávy z mangového kompotu
1 lžíce medu
1 kostka kuřecího vývaru, rozdrobená
1 stroužek česneku, rozdrcený
1 lžička kukuřičného škrobu
studená voda
Rozehřejte na pánvi olej, na něm nechte cibuli a česnek zezlátnout. Sundejte s ohně a dejte stranou. Naklepejte kuřecí prsa, osolte, opepřete. Na ně rozložte osmahnutou cibuli s česnekem a na to mango. Zabalte a spíchněte párátkem (párátky).
V kastrůlku zvolna uveďte do varu šťávu z kompotu, med, česnek a kuřecí vývar (prášek). Smíchejte škrob s troškou studené vody, přidejte do kastrůlku a nechte zhoustnout.
Kuřecí balíčky grilujte při střední teplotě asi 15 - 20 minut, až jsou propečené. Posledních několik minut mažte směsí na krustu.