Grilované kuře s blanžírovaným česnekem
Wolfgang Puck
2 celá kuřata, asi 1 kg každé
2 celé ale menší česneky
1 hrnek petrželky
košer sůl
bílý pepř
2 lžíce másla, neslaného
šťáva z jednoho citrónu.
Kuřata rozpulte a vykostěte, pochopitelně krom křídel. V kastrůlku 1 minutu povařte stroužky česneku, slijte, a nakrájejte na co nejtenčí plátky se vám povede. V misce smíchejte se solí, petrželkou a pepřem. Kuřatům nacpěte pod kůži tuto směs a rozmasírujte, asi 1 lžička na každé kuře. Kuřata dejte na talíř, přikryjte fólií a dejte do ledničky než na ně přijde řada.
Rozehřejte gril, kuřata grilujte z obou stran až se ztratí růžová barva, ale ne až do hněda, jak jsme jinak zvyklí.
V kastrůlku rozpusťte máslo, vmíchejte zbytek směsi soli, přidejte citrónovou šťávu, podle chuti přisolte a připepřete.
Servírujte půl kuřete na osobu, zalité právě vytvořeným máslem a s blanžírovanou zeleninovou směsí.
Poznámka: Blanžírování, (co to je je v textu) odstaní z česneku ostrou chuť, je sladší a snadnější k strávení.