Esmeralda
1 celé kuře asi 1.5 kg
nadrobno nakrájené chilli papričky
1 lžíce mleté papriky
2 lžičky sušeného oregana (dobromyslu)
2 lžičky soli
1 lžíce hnědého cukru
125 ml citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje
Kuře upravte na motýla .(Nůžkami na drůbež rozstřihněte kuře po obou stranách páteře. Páteř schovejte třeba na polévku. Položte kuře kůží nahoru a rukou zmáčkněte prsní kost. Tímto kuře zploštíte). Smíchejte čili, papriku, oregano, sůl, cukr, citronovou šťávu a olej. Nalijte na kuře, přikryjte a nechte v lednici marinovat přes noc. V tomto stádiu to můžete dát do mrazáku a schovat pro Strýčka Příhodu.
Druhý den pečte kuře na Q, nebo na roštu v troubě. Občas potřete zbylou marinádou.