Portugalské kuře

Portugalské kuře

Příspěvekod drobek » 22 srp 2010, 22:06

Esmeralda

1 celé kuře asi 1.5 kg
nadrobno nakrájené chilli papričky
1 lžíce mleté papriky
2 lžičky sušeného oregana (dobromyslu)
2 lžičky soli
1 lžíce hnědého cukru
125 ml citronové šťávy
2 lžíce olivového oleje

Kuře upravte na motýla .(Nůžkami na drůbež rozstřihněte kuře po obou stranách páteře. Páteř schovejte třeba na polévku. Položte kuře kůží nahoru a rukou zmáčkněte prsní kost. Tímto kuře zploštíte). Smíchejte čili, papriku, oregano, sůl, cukr, citronovou šťávu a olej. Nalijte na kuře, přikryjte a nechte v lednici marinovat přes noc. V tomto stádiu to můžete dát do mrazáku a schovat pro Strýčka Příhodu.
Druhý den pečte kuře na BBQ, nebo na roštu v troubě. Občas potřete zbylou marinádou.
Skleróza je nejkrásnější choroba. Nebolí a každý den se člověk dozví něco nového.... (Aurelius Augustinus)
Uživatelský avatar
drobek
Spokojený důchodce
Spokojený důchodce
 
Příspěvky: 1873
Registrován: 17 srp 2010, 14:59
Bydliště: Skalka 1946; 56002 Česká Třebová

Zpět na Drůbež

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 návštevníků

cron

x