Grilované krůtí topinky
Napsal: 06 zář 2010, 23:28
Grilované krůtí topinky
Babi
Ingredience:
1/2 krůtích prs, bez kosti asi 800g
1 sladká cibule nakrájená na 3/4 cm plátky
5 soudkových, nebo zralých, ale pevných rajčat, na 3/4 cm nakrájených
2 asi 60 cm dlouhé bagety, rozkrojené na půl po délce
1/4 hrnku olivového oleje
hrubá sůl a pepř
60g parmezánského sýru, nakrájeného krouhátkem na zeleninu na tenké plátky
1 hrnek čerstvé bazalky
1 kytička řeřichy potoční (tento překlad mně dal slovník), bez stonků, nebo nějakých klíčků, nebo křehký salát
Základní marináda:
1/3 hrnku olivového oleje
2 snítky čerstvého rozmarýnu
3 snítky čerstvého tymiánu
3 velké česneky, oloupané a utřené
šťáva z 1 citronu
špetka čerstvě pomletého pepře
Smíchat všechny ingredience.
Příprava:
Vyjmout panenku (je-li v prsách) a rozkrojit ji na půl po délce. Nakrájet prsa na 1-1.5 cm silné plátky (medailonky). Rozříznout plastický zmrazovací sáček na dvou stranách. Položit 1 medailonek do sáčku a natlouct ho paličkou na 3/4 cm tloušťku. Přendat do skleněné, nebo plastické nádoby. Pokračovat s ostatním masem. Přilít marinádu. Nechat v chladničce po 2 hodiny.
Rozehřát gril nebo grilovací pánev. Štětcem pomazat cibuli, rajčata a chleba olejem. Osolit a opepřit rajčata a cibuli. Ogrilovat cibuli, až je hnědá a měkká, asi 2 min. na každé straně. Položit stranou na talíř. Ogrilovat rajčata pouze na jedné straně, do světle hněda, asi 2 min. Ogrilovat chleba po 1-2 min. Vyjmout krůtu z marinády, osolit a opepřit. Grilovat, až je maso hnědé a propečené, asi 1-2 min na každé straně.
Na spodní část bagetek poskládat cibuli, krůtu, parmezán, bazalku, rajčata, řeřichu potoční a přiklopit vše vrchní části bagetek. Následovně nakrájet na porce.
Babi
Ingredience:
1/2 krůtích prs, bez kosti asi 800g
1 sladká cibule nakrájená na 3/4 cm plátky
5 soudkových, nebo zralých, ale pevných rajčat, na 3/4 cm nakrájených
2 asi 60 cm dlouhé bagety, rozkrojené na půl po délce
1/4 hrnku olivového oleje
hrubá sůl a pepř
60g parmezánského sýru, nakrájeného krouhátkem na zeleninu na tenké plátky
1 hrnek čerstvé bazalky
1 kytička řeřichy potoční (tento překlad mně dal slovník), bez stonků, nebo nějakých klíčků, nebo křehký salát
Základní marináda:
1/3 hrnku olivového oleje
2 snítky čerstvého rozmarýnu
3 snítky čerstvého tymiánu
3 velké česneky, oloupané a utřené
šťáva z 1 citronu
špetka čerstvě pomletého pepře
Smíchat všechny ingredience.
Příprava:
Vyjmout panenku (je-li v prsách) a rozkrojit ji na půl po délce. Nakrájet prsa na 1-1.5 cm silné plátky (medailonky). Rozříznout plastický zmrazovací sáček na dvou stranách. Položit 1 medailonek do sáčku a natlouct ho paličkou na 3/4 cm tloušťku. Přendat do skleněné, nebo plastické nádoby. Pokračovat s ostatním masem. Přilít marinádu. Nechat v chladničce po 2 hodiny.
Rozehřát gril nebo grilovací pánev. Štětcem pomazat cibuli, rajčata a chleba olejem. Osolit a opepřit rajčata a cibuli. Ogrilovat cibuli, až je hnědá a měkká, asi 2 min. na každé straně. Položit stranou na talíř. Ogrilovat rajčata pouze na jedné straně, do světle hněda, asi 2 min. Ogrilovat chleba po 1-2 min. Vyjmout krůtu z marinády, osolit a opepřit. Grilovat, až je maso hnědé a propečené, asi 1-2 min na každé straně.
Na spodní část bagetek poskládat cibuli, krůtu, parmezán, bazalku, rajčata, řeřichu potoční a přiklopit vše vrchní části bagetek. Následovně nakrájet na porce.