- 0.jpg (47.65 KiB) Zobrazeno 2668 krát
Suroviny:2000 g masáků (očistíme, oloupeme a nakrájíme na větší kusy),
2 střední cibule,
3 PL oleje,
1 PL hladké (celozrnné) mouky,
paprika (sladká i pálivá),
sůl,
pepř,
majoránka,
1 stroužek česneku,
libeček
Popis přípravy:Očištěné, oloupané a na větší kusy nakrájené masáky podusíme bez tuku, jen s trochou soli.
V druhém kastrole opečeme na oleji drobně nakrájenou cibuli do žluta, zasypeme moukou a uděláme jíšku. Přidáme pepř a oba druhy papriky, promícháme, zalijeme vodou a přivedeme k varu.
Do kastrolu dáme podušené masáky i se šťávou, kterou pustily, podusíme 10 až 15 minut, přidáme majoránku, necháme přejít varem, odstavíme a přidáme rozmačkaný česnek a jemně nasekaný libeček. Necháme chvíli stát, aby vůně prolnuly a podáváme s žemlovým knedlíkem.