Stránka 2 z 3

Re: "Smažený" květák bez smažení a vlastně skoro bez práce

PříspěvekNapsal: 25 srp 2012, 19:07
od drobek
Přidal jsem fotky a pár poznámek z první zkušenosti. Bude zas, jen musím začít s vařením podstatně dřív.

Re: "Smažený" květák bez smažení a vlastně skoro bez práce

PříspěvekNapsal: 25 srp 2012, 20:23
od Stan
Napadla mě jedna věc.
Mám rád tatarák a všechny jeho varianty a k němu patří topinky, jež jsme vždycky smažili na oleji. Trvalo to dlouho, nikomu se do toho moc nechtělo a výsledek byl, no přinejmenším "těžký".
Už několik let na tataráky peču chleby nakrájené na krajíce v troubě. Olej ve spreji na závěr, sůl a česnek. Rychlé, lehčí a pohotové.
Květák jsem vždycky smažil, vůbec mě nenapadlo zkusit to jinak. Díky! ;)

Re: "Smažený" květák bez smažení a vlastně skoro bez práce

PříspěvekNapsal: 25 srp 2012, 20:34
od drobek
Dík za nápad s topinkami. Nasucho k tataráku - to nám nechutná, na oleji je to opravdu s věkem čím dál těžší do žaludku. Zkusím, děkuju. HP BB

Re: "Smažený" květák bez smažení a vlastně skoro bez práce

PříspěvekNapsal: 25 srp 2012, 23:46
od parles
Tedy Drobku, smažený květák miluju, v sezóně si ho často dělám a umím ho osmažit, a taky skoro bez práce. Potřebuji k tomu dva mikrotenové pytlíky, jednu malou misku a pánev s nějakým tukem, já preferuji sádlo. Květák rozeberu na růžičky, propláchnu vodou a vhodím ho do pytlíku s 2 - 3 lžícemi hladké mouky. Řádně protřepu a protáhnu rozšlehaným vejcem. Pak opět růžičky vhodím do pytlíku s 2 -3 lžícemi strouhanky, zatřepu a dám smažit. Samozřejmě ,že osolím, případně opepřím. Pytlíky vyhodím, misku opláchnu a mám čisto a hotovo. Květák nepředvařuji, je lepší na skus. HP

Re: "Smažený" květák bez smažení a vlastně skoro bez práce

PříspěvekNapsal: 26 srp 2012, 00:08
od drobek
Jo, pytlíkovou metodu znám, mně vadí to vajíčko. No ale to je vlastně tady taky, jako to těstíčko. Stejně to zkus, to je úplně jiná chuť, o to připečené dole jsme se těžko dělili. HP
Květák taky nevaříme. U tchyně doma se vařil, pak jsem ji jednou přemluvil ať to zkusí bez vaření, a od té doby jsem u ní byl kuchařská autorita. :o