Stránka 1 z 2

Dukátové buchtičky s vaječným krémem

PříspěvekNapsal: 05 úno 2012, 13:23
od Mánek
Dnešní pohled do kalendáře mi okamžitě evokoval M. Dobromilu Rettigovou, protože dnes mají právě Dobromily svátek. Sáhnul jsem tedy po jejím receptu na dukátové buchtičky, protože se právě věnuji hlídání vnučky a marně jsem uvažoval o tom, co jí udělat k obědu.


Ingredience:
Těsto:
250 g polohrubé mouky,
15 g droždí,
40 g cukru,
40 g tuku,
2 žloutky,
1/4 lžičky soli,
200 ml mléka

tuk na pomaštění

Krém:
1/4 l mléka nebo smetany,
3 žloutky,
11/2 lžíce cukru,
trochu vanilky,
1 rovná lžička bramborové moučky

Popis přípravy:
Připravíme kynuté těsto jako na koláče. z vykynutého těsta nabíráme kávovou lžičkou malé kousky a na vále je zaoblíme. Skládáme je do vymaštěného pekáče a dobře po všech stranách omastíme. Můžeme dát i 2 vrstvy na sebe. Po vykynutí buchtičky upečeme do zlatova. Teplé podáváme se žloutkovým krémem.

Příprava krému:
Přísady smícháme za studena a za stálého kvedlání zahřejeme k bodu varu. Nesmí se vařit, aby se žloutky nesrazily. Můžeme ochutit trochou rumu.

Re: Dukátové buchtičky s vaječným krémem

PříspěvekNapsal: 05 úno 2012, 16:48
od Brutzel-Svejk
Jo dochutit rumem, aby ses nemusels starat o vnucku. Jinak skvely recept, ktery mi pripomina casy ve skolni jidelne. :D :D

Re: Dukátové buchtičky s vaječným krémem

PříspěvekNapsal: 05 úno 2012, 18:09
od Mánek
Ále, stejně rum nemám, tak co! BB

Re: Dukátové buchtičky s vaječným krémem

PříspěvekNapsal: 06 úno 2012, 20:11
od drobek
A to já jo. banan; Jen musím nekvalitní :lol: pravý třtinový rum zhodnotit rumovou esencí, import Made in Czech Republic. HP

Re: Dukátové buchtičky s vaječným krémem

PříspěvekNapsal: 06 úno 2012, 20:48
od Mánek
Jj, nevím, kde vzali tu báchorku o jediném pravém rumu ze třtiny větrem klátící... Jediný pravý rum je ten náš, TUZEMÁČEK (ale ten původní, ty dnešní blívajzy nestojí taky za nic). :AD